- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Zomerse pastasalade met boerenkool en tonijn

Zomerse pastasalade met boerenkool en tonijn – Boerenkool? Ja, we doen het eens anders. Dat je boerenkool kunt bestempelen als superfood is als jaren bekend en ongewijzigd. Nieuwe trends hebben het misschien even stil gelegd, maar zoals altijd, de waarheid komt vanzelf bovendrijven.

Zomerse pastasalade met boerenkool en tonijn

Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de pasta in zo’n 10 minuten beetgaar. Voeg op het laatst wat zout aan het kookwater toe en roer tussentijds om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.

Doe de pasta over in een vergiet en spoel deze flink af onder de koude kraan. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op (zonde om weg te gooien). Was waar nodig de baby boerenkool en de basilicum en droog dit met een slacentrifuge. Pel de knoflookteentjes, was de citroen en rasp de schil, pers het citroensap eruit.

Meng de olie uit de blikjes tonijn met 2 eetlepels extra virgine olie. Klop van deze olie met het citroensap, wat zout, peper en suiker een dressing. Rasp er de teentjes knoflook boven en meng het citroenrasp erdoor.

Meng de tonijn met de pasta. Schep er (met je handen) de baby boerenkool en basilicum door. Giet de dressing erover, meng nogmaals goed en strooi de kappertjes over de salade.

Tafel lekker!