Ja, je hebt geen zin om te koken. Dat komt in de zomer wat vaker voor. Voor de rijstsalade moet je wel koken, tenzij je nog een restje van gisteren in de koelkast hebt. De rijstsalade is een prachtige manier van restverwerking, maar zorg wel voor smaak. Deze rijstsalade is smaakvol, kleurrijk en kun je prima voorzetten aan onverwachtse visite op een doordeweekse dag.
Tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
Die enorme bergen grote groene peulen die je op de markt of bij de groenteboer ziet liggen, dat zijn tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
- 200 gram pandanrijst
- 200 gram tuinbonen, gedopt
- 1 rode ui in ringen
- 10 cherrytomaatjes, in kwarten
- 4 takjes verse peterselie
- 8 eetlepels volle yoghurt
- 2 theelepels kerrie
- wat limoensap
- een snufje suiker
- een druppeltje tabasco
- zout en peper
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de tuinbonen mee bij de rijst. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd of knip de peterselie fijn. Meng de yoghurt met de kerrie en wat limoensap. Breng de dressing op smaak met zout, peper en een snufje suiker.
Haal rijst en bonen van het vuur. Spoel af met lauw / koud water. Meng de cherrytomaatjes met de peterselie en de uiringen. Doe rijst en tuinbonen in een schaal, schep de saus erover, even omscheppen en dan de cherrytomaatjes, peterselie en uiringen toevoegen. Garneer met wat achtergehouden peterselie.
Serveer met drumsticks of kippenvleugeltjes.
Tip: Tuinbonen kun je na het seizoen prima vervangen door sperziebonen.