Telkens weer als we deze salade serveren zijn we onder de indruk van de rijke smaken en de kleurrijke samenstelling. Het is zeker niet de goedkoopste optie als je het over salade hebt, maar de vraag of het de smakelijkste optie is willen we graag met Ja beantwoorden.
|
Voor de dressing:
|
Maak de dressing als eerste zodat de smaken mooi samengevoegd worden. Meng sojasaus en limoensap met de knoflook en de gember. Zet weg op kamertemperatuur.
Verhit de beide olieën in een pan en bak de biefstuk hierin de biefstuk. Reken 1 1/2 minuut per kant, de biefstuk moet mooi rood van binnen blijven. Laat het daarna 10 minuten rusten en snijd het vervolgens in dunne plakjes.
Snijd de komkommer overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in lange, dunne plakjes. Halveer de cherrytomaatjes, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper dan in dunne reepjes. Meng alle ingrediënten voor de salade, behalve het sesamzaad. Giet vlak voor het serveren de dressing erover. Bestrooi met sesam, en smullen maar.
Hier zou ik de Buyer Koekenpan voor gebruiken! Zonder anti-aanbaklaag is een pan veel heter te gebruiken en juist biefstuk moet je zo heet mogelijk direct rondom dichtschroeien om de optimale smaak en vochtgehalte te behouden. Heerlijk!!!
als ik me niet vergis is dit een recept voor laab nua één van mijn lieveingsgerechten uit de Thaise keuken, persoonlijk laat ik de sesamzaadjes weg omdat ik dit niet zo lekker vind en ik zou ook iets meer limoensap toevoegen maar verder wel lekker ook wat lenteuit is goed hierbij of thaise sjalotjes al zijn die tegenwoordig moeilijker te krijgen