Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salsa van avocado en peer

0 687

Dit aparte gerecht maak je in een handomdraai klaar. Het past goed bij vlees van de barbecue of bij een zogenaamde Tex-Mex maaltijd. “Tex-Mex” staat voor een combinatie van de Texaanse en de Mexicaanse keuken. Een salsa (een saus) is in de Mexicaanse keuken niet per definitie een gladde saus. Het is ook vaak een mengsel van fijngesneden verse groente en kruiden dat als bijgerecht geserveerd wordt.

Ingemaakte jalapenõpepers (Mexicaanse pepers) zijn in de supermarkt te koop in glazen potjes. Verse groene jalapenõpepers kan je soms bij de groothandel vinden. Spoel de pepers uit het potje goed af voor gebruik.

  • 1 peer, geschild in blokjes
  • 1 avocado, het vruchtvlees in blokjes
  • 1 el fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1-2 el in stukjes gehakte jalapeñopepers (met zaadjes)
  • peper en zout naar smaak

De bereiding is super simpel:
Schep alle ingrediënten door elkaar en serveer de salsa (direct) in een kleurrijke schaal. Lekker bij een goede biefstuk. Wat champignons erbij die je samen met een rood pepertje en een fijngesnipperde knoplookteen hebt gebakken; een schaal met verse eigengebakken friet ernaast of een gepofte aardappel met kruidenboter en smullen maar!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer