Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salsa van verse tomaten

0 1.374

Deze salsa Mexicana, is een traditioneel bijgerecht dat zowel in alle eethuizen als bij de mensen thuis op tafel wordt gezet. De textuur varieert van een mooie grove puree tot een mengsel van olijfgrote brokken. De salsa staat eveneens bekend onder de namen salsa cruda, salsa fresca of kortweg salsa.

In de VS (Texas) is de salsa beroemd geworden onder de naam Pico de Gallo (bek van de haan). De salsa is heerlijk als voorafje – de dip met tortillachips (totopo’s-) – en een toevoeging bij veel Mexicaanse gerechten.

De samenstelling van dit traditionele gerecht verschilt in Mexico (iets) per regio.

  • 4 rijpe, smaakvolle (pruim)tomaten
  • 2 el vers gehakte korianderblaadjes (meer mag ook)
  • 1 kleine ui
  • 1 groene peper (serrano of jalapeño)
  • 2 el limoensap (meer mag ook)
  • 1 knoflookteen (weglaten mag)
  • zout (1/2 tot 1 tl naar smaak)
  • vers gemalen zwarte peper

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd het harde deel daaronder weg. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes en doe ze in een kom. Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd ook de peper in ragfijne stukjes. Hak de ui en knoflook heel fijn. Doe alles inclusief de koriander bij de tomaten in de kom.

Meng de limoensap door het mengsel, maak op smaak met zout en zwarte peper en laat de salsa een half uurtje staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer