Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Saltimbocca van verse kabeljauwfilet

0 921

Saltimbocca is eigenlijk een Italiaans vleesgerecht: kalfsvlees of kipfilet omwikkeld met rauwe ham en salie. Vanwege het warme weer kwam ik spontaan op het idee om een saltimbocca te maken van verse vis.  Gewaagd, maar ik wou het proberen. Is dit lekker geworden met vis ? Ja heerlijk ! Zo lekker zelfs dat ik het recept graag deel. Visliefhebbers – en dat zijn er gelukkig veel- probeer deze saltimbocca, want het gerecht is gewoon vreselijk lekker en helemaal niet moeilijk om te maken.

  • 400 gram verse kabeljauwfilet
  • 4 plakken parmaham ( prosciutto)
  • 2 citroenen
  • 6 salie blaadjes
  • vers gemalen zwarte peper
  • zeezout
  • olijfolie
  • roomboter

Haal een stuk dikke, verse kabeljauwfilet bij de visspecialist. Halveer deze in de lengte met een scherp koksmes. Nu heb je twee dikke repen filet over. Kruid deze aan beide kanten met zeezout en vers gemalen peper. Op de bovenkant leg je, verspreid over de lengte drie verse salieblaadjes. Daarbovenop leg je over de gehele lengte op elke filet twee plakken parmaham. Je kunt ze er ook omheen draaien bedacht ik me later. Neem een koekenpan met anti aanbaklaag. Meng olijfolie met boter (dat spat niet), wacht totdat het schuimt, niet laten verbranden en leg de vis erin. Bak langzaam gaar en draai een keer om zodat de ham ook een kleurtje krijgt. Leg dan schijfjes citroen in de pan. Die lekkere smaken trekken dan een beetje in de vis.

Maak desnoods nog een lekker sausje. Doe nog een klontje roomboter in de pan, laat het smelten, voeg sap toe van een kleine citroen, blus af met een scheutje droge witte wijn en laat even inkoken. Dit is erg lekker en fris over je vis. Serveer met verse ratatouille en gebakken baby kriel of met aardappelpuree met een Italiaans tintje.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer