• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, december 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Saltimbocca van verse kabeljauwfilet

door Connie Derks
in Recepten, Visgerechten
0
0
Saltimbocca kabeljauwfilet

Saltimbocca van verse kabeljauwfilet – Een heerlijk frisse variatie met verse vis op de bekende Italiaanse saltimbocca.

We kennen saltimbocca als een vleesgerecht van kalfsvlees of kip met salie en rauwe ham. Door dit gerecht met verse vis te maken krijg je een heerlijk frisse en lichte variant. Serveer dit zalige visgerecht eens op een zomerse dag met pasta of witte rijst en verse zomergroenten zoals erwten, bonen of een salade.

Saltimbocca van kabeljauw is ideaal als het snel klaar moet zijn

Als je gasten krijgt of eens iets luxer wil koken, maar niet de hele dag in de keuken wil staan is de saltimbocca van verse kabeljauwfilet een perfecte keuze. Het is een makkelijk te maken gerecht dat in no-time op tafel staat. De kabeljauw is snel gaar en perfect op smaak door het gebruik van de salie en de rauwe ham. De smaak is heerlijk fris door het gebruik van verse citroen die even kort meegebakken wordt.

Bak vis niet te lang

Vis is erg snel gaar en heeft maar een paar minuten nodig. In dit recept bak je de vis, maar die is gewikkeld in rauwe ham, waardoor je niet goed kunt zien hoe gaar de vis is. Je kunt verse vis beter niet te lang bakken. Tijdens het rusten, als de saus gemaakt wordt, gaart de saltimbocca van verse kabeljauwfilet namelijk nog een beetje na. Bak de vis dus echt maar maximaal 3 minuten per kant, droge en overgare vis is niet smakelijk en dat is zonde van de mooie ingrediënten.

Kabeljauw

Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Saltimbocca van verse kabeljauwfilet

Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram verse kabeljauwfilet
  • 2 plakken parmaham
  • 1 citroen
  • 6 salieblaadjes
  • vers gemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 75 gram roomboter
  • 100 ml droge witte wijn

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je saltimbocca van verse kabeljauwfilet:

Gebruik een dik stuk kabeljauwfilet van ongeveer 300 gram en snijd die in 2 langwerpige stukken. Je kunt natuurlijk ook 2 kabeljauwhaasjes van samen ongeveer 300 gram gebruiken die hoef je dan niet door te snijden.

Haal de vis minimaal 15 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Kruid de stukken verse vis aan beide kanten met een beetje vers gemalen peper. Leg op de bovenkant verdeeld over de lengte 3 blaadjes salie. Rol de stukken vis in de plak parmaham.

Snijd de citroen in dikke plakken en haal de pitjes eruit.

Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en 25 gram boter. Verhit dit tot het heet is, maar niet verkleurd. Bak hierin op een laag vuur de saltimbocca van kabeljauw 3 minuten op de kant van de salie. Draai de vis om en leg de plakken citroen er bij. Bak de kabeljauw nog 2-3 minuten en leg de vis op een bord wat je afdekt met aluminiumfolie.

Draai de schijfjes citroen en blus dit af met de witte wijn. Laat event goed doorkoken. Haal de citroen uit de pan en leg de plakjes citroen bij de kabeljauw op het bord. Verdeel nu de boter in kleine klontjes en roer dit krachtig door de jus. Lepel een beetje van de heerlijke citroen jus over de saltimbocca van kabeljauw en serveer de rest er in een kommetje bij.

Tafel lekker !!

DeelPin32TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruine bonen met Zeeuws spek
Hoofdgerecht

Bruine bonen met Zeeuws spek

Gestoofde kip in een fruitige saus
Recepten

Gestoofde kip in een fruitige saus met amber bier

bonne femme
Hoofdgerecht

Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen
Maaltijdsoep

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

kerstster
Bakken

De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol

Aardappelgratin met Romero
Bijgerecht

Aardappelgratin met Romero

Pannenkoek met ham en kaas
Pannenkoeken

Pannenkoek met ham en kaas; op z’n Italiaans

Hollands stoofpotje
Stoofschotel

Hollands stoofpotje; van runderlappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Specials

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Superbekende Oud Hollandse broodjes. Heel simpel te maken en bij de juiste ingrediënten ook erg lekker! 3 x Oud Hollandse broodjes.

Check het recept of lees de info
Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Desserts van schuimpjes

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Recept in de picture

Bruine bonen met Zeeuws spek
Hoofdgerecht

Bruine bonen met Zeeuws spek

Zet eens een lekker eenvoudige Hollandse maaltijd op tafel. Bruine bonen met Zeeuws spek en stroop is heerlijk op een doordeweekse dag!

Check het recept of lees de info
Gestoofde kip in een fruitige saus

Gestoofde kip in een fruitige saus met amber bier

bonne femme

Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen