• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Sandwich met makreel, zuurkool, veldsla en sinaasappel

door Redactie
in Ontbijt en lunch, Recepten
0
0
sandwich met makreel, zuurkool, veldsla en sinaasappel

Sandwich met makreel, zuurkool, veldsla en sinaasappel – Ik ben wel van het koken, maar niet echt van het zelf brood bakken, dus ik kocht een lekker stevig en vers vloerbrood. Wie graag zelf zijn brood bakt, zou eens kunnen kijken bij het recept van onze Xandra voor een heerlijk geurig volkoren-kamutbrood.

Het lijkt misschien een rare combinatie, al deze ingrediënten in één sandwich gestopt, maar de smaken combineren fantastisch.  Officieel hoor je de korsten te verwijderen van het brood als je een “echte” sandwich maakt, maar ik heb ze gewoon laten zitten. Het vloerbrood was nog warm toen ik het kocht, dus verser kan bijna niet en dan zijn de korsten ook lekker.

Ik gebruik eetlepels met een inhoud van 15 ml. en theelepels met een inhoud van 5 ml. Dit zijn de zogenaamde standaardmaten.

Maak de sandwiches (of gebruik broodjes) voor een stevige lunch voor vier personen:

  • 1 flinke gerookt makreel
  • 8 grote boterhammen (van een vloerbrood)
  • 2 sinaasappels
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel karwijzaad (kummel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 250 g wijnzuurkool
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 kleine handjes veldsla

Kook de zuurkool in een paar eetlepels wijn (of appelsap) in circa 10 minuten half gaar. Laat de zuurkool vervolgens boven een vergiet uitlekken.

Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt (1-2 minuten) en zet apart.

Maak de makreel schoon; verwijder vel, kop en graten en verdeel het vlees in stukjes. Je hebt ongeveer 300 gram (netto gewicht) makreel nodig.

Boen de sinaasappels schoon en rasp de schil van 1 sinaasappel boven een kommetje eraf. Schil beide sinaasappels dik tot op het oranje vruchtvlees. Snijd vervolgens (boven een kommetje) de partjes tussen de vliezen uit en vang het vrijkomende sap op.

Rooster de boterhammen kort in een grillpan of broodrooster. Laat het brood na het roosteren of grillen afkoelen.

Meng de mayonaise met het karwijzaad en de sinaasappelrasp en breng op smaak met zout en peper.

Klop de olijfolie met het sinaasappelsap, de mierikswortel en peper en zout naar smaak tot een dressing.

Verwijder de worteltjes van de veldsla en schep de blaadjes sla om met de dressing en de sinaasappelpartjes.

Besmeer de boterhammen aan een kant met de mayonaise. Verdeel de zuurkool over vier boterhammen en leg de makreel erop. Leg wat rode ui ringetjes op de makreel en verdeel de veldsla met dressing en sinaasappelpartjes vervolgens over de boterhammen. Leg de andere vier boterhammen erop en snijd de sandwiches doormidden.

sandwich met makreel, zuurkool, veldsla en sinaasappel- variant met een Turks broodjeIk hou wel van een stevige (bruine)boterham, mijn kinderen zijn meer van de witte bolletjes. Voor mijn man en mij heb ik daarom “sandwiches” gemaakt van versgebakken oerbrood, voor mijn kinderen heb ik de boterhammen vervangen door Turkse broodjes. Je kunt uiteraard ook andere broodjes of boterhammen gebruiken.

Serveer de sandwiches eventueel als “clubsandwich” en leg er wat chips naast. Bijvoorbeeld de heerlijke chips van pastinaak  zoals Marlene die maakt.

Tags: BladgroentenFruitFruit - CitrusFruit - SinaasappelGroenteGroente - Bladgroenten - SlaGroente - Kool - ZuurkoolsandwichVeldsla
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oosterse komkommersalade
Bijgerecht

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen