- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Sandwiches gerookte kipsalade

Sandwiches gerookte kipsalade – Een sandwich met een bite. Serveer gerookte kipsalade op brood voor lunch, bij de high tea of bij de borrel met een toastje.

Sandwich

Een sandwich is een mooie naam voor een boterham zonder korstjes. Je kan natuurlijk een lekker gesneden brood bij je bakker halen en daar de korstjes vanaf halen. Er zijn echter ook speciale plakken brood onder de naam tramezzone te koop bij sommige supermarkten. De keuze is aan jou welke je neemt. Zorg er wel voor dat je niet al te vers brood neemt, je moet er tenslotte mooie porties uit kunnen snijden die hanteerbaar zijn.

Gerookte kip

Kipfilet die door roken langer houdbaar is gemaakt. Het heeft een specifieke rooksmaak en een vrij stevige structuur. We kennen m wel maar hij wordt niet veel gebruikt omdat we vaak niet verder komen dan een maaltijdsalade. Hij is echter ook erg lekker in een borrelsalade die we hier op een sandwich doen. De toevoeging van kerrie en bleekselderij geeft hem een frisse ondertoon en de nootjes zorgen voor een lekkere bite.

Gerookte kipsalade

Snij de kipfilet ik kleine blokjes, doe dit ook met de bleekselderij. Hak de nootjes grof en snij het lente-uitje in ringetjes. Meng de mayonaise met de kerriepoeder en een klein paar druppels citroensap. Meng alles door elkaar en laat een uurtje intrekken op en koele plaats


Sandwiches gerookte kipsalade

Besmeer het brood dun met roomkaas, verdeel er een laagje gerookte-kip salade overheen. Besmeer een volgende snee met roomkaas en leg de besmeerde kant op de gerookte-kip salade, smeer nu de andere zijde ook met roomkaas en verdeel ook hier weer een laagje gerookte-kip salade over. Besmeer nog een snee brood dun met roomkaas en leg deze weer op de salade. Druk alles goed aan en snij er mooie porties van die je met een prikker vastzet. Garneer eventueel met wat Cress of tuinkers. Het besmeren met roomkaas is voor de smaak maar ook dat de salade niet te veel in het brood trekt. Bewaar de gerookte kip sandwiches onder plasticfolie in de koelkast tot gebruik.

Tafel lekker!