Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sauce mousseline

0 737

  • 2 eetlepels water of witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • peper en zout
  • 150 gram zachte boter
  • 3 eetlepels crème fraîche

Doe het water of de witte wijn met de eierdooiers en peper en zout in een kleine steelpan en plaats de pan in een warm waterbad (maximaal 80 graden). Klop met een garde tot de massa dik schuimig is (5-10 minuten). Neem de pan uit het waterbad en meng er beetje bij beetje de zachte boter door. Zet, zodra de boter “pakt”, de pan terug in het waterbad dat niet meer op het fornuis staat, maar let op dat de saus niet te warm wordt omdat deze anders gaat schiften.

Roer er als laatste de crème fraîche door.

Breng op smaak met extra peper, zout en/of citroensap.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer