- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Chimichurri; een Zuid Amerikaanse saus

Chimichurri, een Zuid Amerikaanse saus – Ik steek vandaag de oceaan eens over en ga eens aankloppen bij de Argentijnse keuken waar deze saus oorspronkelijk vandaan komt. Iedere familie heeft daar zo zijn eigen versie van deze saus of misschien wel een geheim recept.

Ik vind chimichurri een heerlijke saus vooral in combinatie met een stukje gegrild vlees. Het is vreselijk lekker geserveerd met een gemengde salade of zoals wij deden met groene boontjes en hasselback aardappelen[1].

Het recept is niet geheim en deel het dan ook graag met jullie. Chimichurri komt het beste tot zijn recht als het al een dagje heeft gestaan, maak hem dus bij voorkeur een dag eerder. Je kan de saus ook gebruiken als een marinade, maar maak de saus zeker een keer wanneer je de barbecue aansteekt.

Wedden als je ze éénmaal gemaakt hebt dat hij nog een keer op tafel komt. Dus: maken en lekker genieten.

Chimichurri

Saus[2] voor 2 personen

Snijd de tomaat, bladpeterselie, sjalot, knoflook, oregano, tijm, bieslook en rode peper fijn. Hoe fijner alles gesneden is hoe lekkerder de saus.

Voeg achtereenvolgens een scheut olie, een scheut azijn, de oregano en de theelepel komijnpoeder toe. Voeg peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.

Is alles geroerd, voeg dan zoveel olijfolie toe tot alle ingrediënten onder de olie staan.

De chimichurri is afgedekt nog enkele dagen houdbaar in de koelkast. Maar ze is zo waanzinnig lekker dat dit waarschijnlijk niet hoeft.

Tafel lekker!

Links in dit artikel:
  1. hasselback aardappelen: http://lekkertafelen.nl/recepten/hasselback-aardappels/
  2. Saus: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/saus/