• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus Chutney

Abrikozenjam met rode peper

Eén keer maken, en er gaat een hele wereld voor je open!

Connie Derks door Connie Derks
in Chutney
0
0
abrikozenjam met rode peper

Abrikozenjam met rode peper; lekker voor wanneer je gerecht of zelfs je boterham met kaas net dat beetje extra kan gebruiken.

Maak de abrikozenjam zo pittig als je zelf wil

Rode peper is erg lekker voor het op smaak brengen van een jam. Misschien houd je niet van pittig eten, maar toch zal deze jam zeker in de smaak vallen. Hoe pittig je het maakt, is namelijk helemaal aan jezelf. Het recept gaat uit van 1 rode peper maar of die helemaal gebruikt wordt is helemaal aan jou. Het lijkt misschien best veel maar dat valt door het zoete en het zure best mee. Omdat je deze jam van vers fruit zelf maakt, kun je als je dat wil minder of juist meer  peper toevoegen. Je kunt namelijk tussendoor proeven of er meer bij kan, zo maak je de abrikozenjam precies zo pittig als jij lekker vindt.

Pas op dat je deze heerlijke jam niet overal bij gebruikt

Deze jam is zo lekker en past bij zoveel gerechten dat je moet opletten dat je hem niet te veel gaat gebruiken. De smaak is door de abrikozen zoet maar ook een beetje zuur met net dat beetje pit wat een gerecht tot een succes kan maken. Vlees, vis, kaas maar ook ijs leeft helemaal op met dit heerlijke goud. Maak daarom in de zomer als er volop steenvruchten zoals abrikozen te koop zijn zijn een mooi voorraadje om ook in de winter van de zon te kunnen genieten.

abrikozenjam peper

Varkensvlees is gek op abrikozenjam met rode peper

Een beenham bakken we allemaal wel eens, een kleintje in de pan en misschien wel een groot stuk ham uit de oven. Als je deze op het laatst een laagje abrikozenjam met peper geeft en nog even doorwarmt, geef je daarmee een licht pittig en zoet accent aan het vlees mee. Ook bij een barbecue is de abrikozenjam met peper een heerlijke afwisseling op de algemeen bekende sausjes. Smeer er vlees of vis mee in voor het serveren of verdun de jam een beetje met water en geef de abrikozenjam als saus.

Een echte hit op een kaasplankje

Een chutney of jam doet het altijd goed op de kaasplank. Zeker in de zomer is deze goudgekleurde abrikozenjam met peper een echte blikvanger waardoor het potje snel leeg zal zijn. Waarschijnlijk moet je het potje met jam tussendoor bijvullen dus zorg dat je genoeg hebt, om teleurstelling te voorkomen.

Abrikozenjam met rode peper

Porties: 3 potjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram verse abrikozen
  • 250 gram geleisuiker
  • 200 ml witte-wijnazijn
  • 1-2 rode pepers naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je abrikozenjam met rode peper;

Zet 4 brandschone jampotjes met schroefdeksel klaar. Was de abrikozen en haal de pitten eruit. Hak ze grof en doe ze samen met de geleisuiker en 50 ml water in een pan. Breng aan de kook en laat 2 minuutjes rustig doorkoken.

Hak ondertussen de rode peper ragfijn. Haal wel de zaden en de zaadlijsten weg. Voeg de wittewijnazijn en ongeveer 3/4 van de gehakte peper toe en laat een minuutje rustig doorkoken. Laat een paar druppels op een bordje vallen en proef of de abrikozenjam naar wens is. Voeg eventueel de rest van de peper toe. De smaak zal door het staan nog een klein beetje intrekken.

Doe de abrikozenjam met rode peper in de potjes. Schud deze helemaal vol zodat er zo min mogelijk lucht in de potjes zit. Draai de deksels direct op de potjes en laat afkoelen. Na een tijdje zul je een klik horen, dit betekent dat het potje vacuüm is afgesloten en je de abrikozenjam met rode peper tot wel een jaar kunt bewaren. Eenmaal geopend moet de jam in de koelkast worden bewaard. Als je de jam te stevig vindt, kun je deze voor gebruik nog een beetje verdunnen met water.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - AbrikozenFruit - Steenvruchten
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

perenchutney
Chutney

Perenchutney

Eigengemaakte appelchuntney
Chutney

Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven

tomatenchutney
Chutney

Pittige Tomatenchutney

Groene tomatenchutney
Chutney

Groene tomatenchutney met appel, ui en dadels

Rode uienchutney
Chutney

Rode uienchutney met rode port

Brabantse Metworst
Chutney

Krokante Brabantse metworst met een gember/perenchutney!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen