Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Waarschijnlijk het meest makkelijke recept ooit, deze dip van feta en citroen. Enkele ingrediënten kort mengen, et voilà. Je gasten zullen echt smullen.

0 2.241

Heerlijke dip van feta en citroen – Volgens mij heb ik nog niet eerder een recept gehad die zo makkelijk was als deze, maar ondanks dat het zo makkelijk is, is het gelijk wel  een indrukwekkend recept, eentje die blijft hangen. Geloof me, je vrienden zullen bij ieder volgend samenzijn opnieuw vragen om deze dip.

Geen dip uit een zakje

Je kunt allerlei zakjes kopen met kant en klaar dips, maar het openmaken en mengen met mayonaise duurt waarschijnlijk nog langer dan zelf deze dip maken en ja over het smaakverschil hebben we het dan nog niet eens. Een dip die heerlijk smaakt op de borreltafel samen met een stukje turksbrood, stokbrood of een tortilla. Je zou hem eventueel ook kunnen serveren bij een stukje vlees of vis.

Driehoekje van een tortilla

Ik heb hem geserveerd met tortilla driehoekjes, deze heb ik gemaakt door wat boter te smelten hierboven een teentje knoflook uit te knijpen en de tortilla’s met deze boter te besmeren. Vervolgens strooide ik er wat fijn gesneden peterselie over en deed hem voor een paar minuutjes in een voorverwarmde oven van 220 graden. De peterselie kun je natuurlijk ook vervangen door een ander kruid zoals koriander of bieslook.


Dip van feta en citroen

Dipsaus

  • 200 gram feta
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 à 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie (extra virgine) + een klein beetje voor decoratie
  • 1/4 theelepel chilivlokken

Doe de feta, de citroenrasp (houd een klein beetje achter voor decoratie), 1 eetlepel citroensap, de knoflook en de olijfolie in een blender of in een kom en gebruik een staafmixer. Blend net zo lang tot je dip net niet helemaal glad is. Proef en is het te zout voeg dan nog wat citroensap toe. Schep in een schaaltje sprenkel hierover wat olijfolie, chilivlokken en de achtergehouden rasp van de citroen.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer