- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Heerlijke dip van feta en citroen – Volgens mij heb ik nog niet eerder een recept gehad die zo makkelijk was als deze, maar ondanks dat het zo makkelijk is, is het gelijk wel  een indrukwekkend recept, eentje die blijft hangen. Geloof me, je vrienden zullen bij ieder volgend samenzijn opnieuw vragen om deze dip.

Geen dip uit een zakje

Je kunt allerlei zakjes kopen met kant en klaar dips, maar het openmaken en mengen met mayonaise duurt waarschijnlijk nog langer dan zelf deze dip maken en ja over het smaakverschil hebben we het dan nog niet eens. Een dip die heerlijk smaakt op de borreltafel samen met een stukje turksbrood, stokbrood of een tortilla. Je zou hem eventueel ook kunnen serveren bij een stukje vlees of vis.

Driehoekje van een tortilla

Ik heb hem geserveerd met tortilla driehoekjes, deze heb ik gemaakt door wat boter te smelten hierboven een teentje knoflook uit te knijpen en de tortilla’s met deze boter te besmeren. Vervolgens strooide ik er wat fijn gesneden peterselie over en deed hem voor een paar minuutjes in een voorverwarmde oven van 220 graden. De peterselie kun je natuurlijk ook vervangen door een ander kruid zoals koriander of bieslook.


Dip van feta en citroen

Dipsaus[1]

Doe de feta, de citroenrasp (houd een klein beetje achter voor decoratie), 1 eetlepel citroensap, de knoflook en de olijfolie in een blender of in een kom en gebruik een staafmixer. Blend net zo lang tot je dip net niet helemaal glad is. Proef en is het te zout voeg dan nog wat citroensap toe. Schep in een schaaltje sprenkel hierover wat olijfolie, chilivlokken en de achtergehouden rasp van de citroen.

Tafel lekker !!

Links in dit recept:
  1. saus: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/saus/
  2. feta: https://lekkertafelen.nl/special/feta/