Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Eiersaus

Heerlijke saus bij vis, schelpdieren en diverse groenten. Snel gemaakt van drie eieren, boter, wat citroensap en zwarte peper.

0 20.646

Eiersaus – Het zelf maken van een saus lijkt allemaal heel ingewikkeld. Toch is dat het zeker niet. Deze eiersaus is in een handomdraai gemaakt. Even eitjes splitsen, de blender en de handmixer in de buurt hebben staan en een pannetje om de roomboter te smelten. Je zet een zalige lichtzure saus met een pepertje op tafel die het erg goed doet bij vis, garnalen, kreeft, schelpdieren maar ook bij groenten als sperziebonen, asperges en artisjokken. Liefhebbers voegen er nog een hardgekookt en verkruimeld eitje en een likje mosterd aan toe.

Eiersaus

  • 125 gram boter
  • 3 eierdooiers
  • 1 1/2 eetlepel citroensap
  • peper
  • 2 eiwitten

Verwarm de boter langzaam in een pan tot het begint te borrelen. De eierdooiers, het citroensap en de peper in een blender heel kort mixen. De hete boter er langzaam bijdoen. Laat de saus afkoelen in een grote schaal of kom. Af en toe roeren om te voorkomen dat er een vel op komt.

De eiwitten in een kleine, droge kom doen. Met een mixer kloppen tot er witte punten ontstaan. Schep dan het eiwit door de saus.

Zet het geheel een half uurtje in de koelkast en serveer dan. Let op, u kunt de saus niet langer dan een dag bewaren.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer