- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Homemade tomatensalsa

Homemade tomatensalsa – Hebben we je al niet heel vaak gezegd dat zelf maken helemaal niet moeilijk is maar wel veel en veel lekkerder. Ik ga het je nu gewoon nog een keer zeggen want ook voor deze salsa geldt dat je het met het grootste gemak kan halen in de supermarkt maar met hetzelfde gemak maak je hem zelf en de smaak……ja ook hier is die echt veel en veel beter. Daarnaast gaat er natuurlijk niks boven vers, zonder verdere kunstmatige toevoegingen.

Grof of juist fijn

Een salsa kun je grof houden door de ingrediënten fijn te snijden in plaats van fijn te malen of je kiest voor glad en maakt er echt een saus[1] van. In dat laatste geval doe je alle ingrediënten in de blender of gebruik eventueel een staafmixer, en mix net zolang tot je een saus hebt met de door jou gewenste dikte.

Tomatensalsa

Ontvel de tomaten en verwijder het natte vruchtvlees. Tomatenpuree krijgt een wat krachtigere smaak als je het even aanbakt daarom kies ik ervoor de tomaten en de tomatenpuree heel even in een pannetje aan te braden, dit is echter niet persé nodig. Doe de tomaten samen met alle andere ingrediënten in de blender en mix tot een saus.

Tomaten ontvellen doe je zo; maak zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de tomaat met een scherp mes een kruisje. Breng een pan met water aan de kook en zet tegelijkertijd een pan of schaal met ijswater klaar. Zodra het water kookt, vuur uit en de tomaten 10 tellen in het kokende water laten liggen. Schep ze vervolgens over in het ijswater. Het velletje laat nu los en je kunt ze makkelijk ontvellen.

Deze tomatensalsa kun je bij diverse gerechten gebruiken, salsa is Mexicaans dus zeker bij Mexicaanse gerechten een smakelijke aanvulling. Daarnaast is een salsa uiteraard heerlijk om in te dippen met een stukje brood, tortilla of nacho’s.

Tafel lekker !!

Links in dit artikel
  1. saus: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/saus/
  2. tomaten: https://lekkertafelen.nl/special/tomaten/