• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Hummus met avocado

Connie Derks door Connie Derks
in Saus
0
1
Hummus met avocado

Hummus met avocado – Deze luxe hummus met avocado is zacht van structuur en heerlijk romig van smaak door de toevoeging van avocado.

Met een beetje extra

Hummus wordt gemaakt van gekookte kikkererwten met tahin. Als basis is deze al heerlijk, maar door er avocado aan toe te voegen wordt het geheel zijdezacht en romig van structuur en smaak. Het citroensap zorgt voor een fris accent. Een echt lekkere hummus om groente en brood mee te dippen of op een broodje met beleg naar keuze.

Hummus met avocado (groene hummus)

Door toevoeging van de avocado krijgt de hummus een fris groene kleur. Maar avocado heeft de neiging om erg snel donker te kleuren. Dit kun je voorkomen door direct citroensap over de avocado te gieten en raar maar waar de pitten van de avocado te bewaren in de spread. Doe spreads met avocado ook in een bakje waar geen licht in kan en dek de bovenkant af met een laagje plastic folie. Het is namelijk licht en lucht waar de avocado op reageert. Direct opeten is natuurlijk de beste oplossing.

Wist je dat de avocado fruit is en niet zoals velen denken een groente? Koop de eetrijpe avocado, het is namelijk vaak lastig inschatten wanneer een avocado eetrijp is. Vaak ben je net te vroeg en is deze te hard een andere keer heb je bruine vlekken en kun je de helft weggooien.

Bereidingstijd

Let op, het lekkerste resultaat krijg je bij het gebruik van gedroogde kikkererwten. De bereidingstijd bij onderstaand recept gaat ervan uit dat je de kikkererwten al gekookt hebt. Als je voor echte smaak gaat en deze hummus met avocado met gedroogde kikkererwten maakt kun je dus het beste de dag ervoor alvast de kikkererwten weken (8 uur) en koken (30 minuten).

avocado

Avocado; Zet dit gezonde fruit eens centraal

Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.

Gedroogde erwten recepten

Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Hummus met avocado

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 40 gram tahin
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 40 gram citroensap
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2-3 eetlepels ijskoud water
  • zout / peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hummus met avocado:

Doe de kikkererwten, de avocado in stukken, het citroensap, de peterselie, de knoflook en de tahin bij voorkeur in een mengkom van een keukenmachine met messen. Heb je deze niet dan kan een staafmixer of blender ook uitkomst bieden. Meng alles goed door elkaar tot een glad geheel. Veeg tussendoor de randen schoon. Giet er al mengend eerst de olie en dan het water toe tot je de gewenste dikte hebt.  Proef en voeg zout en peper en eventueel nog een beetje citroensap naar smaak aan toe. De hummus met avocado stijft nog een beetje op als deze een tijdje in de koelkast gestaan heeft. Serveer de hummus met avocado met verse knapperige groentes of met brood, chips of tortillachips.

Tafel lekker !!

Tags: Broodbeleg
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zelfgemaakte kruidenboter met stokbrood
Saus

Zelfgemaakte kruidenboter; Jouw keuze voor echte smaak

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Klassieke eiersaus voor asperges
Saus

Klassieke eiersaus voor asperges

Guacamole
Saus

Guacamole zelf maken is een fluitje van een cent

avocado dip
Saus

Avocado dip; Bij de borrel, op brood, of in een wrap

tzatziki
Saus

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bearnaisesaus
Saus

Bearnaisesaus eenvoudig zelf maken

Uiensaus
Saus

Uiensaus voor bij vlees of vis

Reacties 1

  1. Herrygers Martha says:
    2 jaar geleden

    Ik maak mijn confituur steevast met maar 350 Gr suiker per kg zuiver fruit wil zeggen ,het fruit of sap koken afschuimen en dan pas afmeten of wegen vervolgens naar gelang het zoet of zuur fruit is 300 a350 gr suiker en 100gr tagatese + ,10gr Pechtine koken en in zuivere potjes doen
    Nooit problemen

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen