• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Hummus met avocado

door Connie Derks
in Saus
0
1
Hummus met avocado

Hummus met avocado – Deze luxe hummus met avocado is zacht van structuur en heerlijk romig van smaak door de toevoeging van avocado.

Met een beetje extra

Hummus wordt gemaakt van gekookte kikkererwten met tahin. Als basis is deze al heerlijk maar door er avocado aan toe te voegen wordt het geheel zijdezacht en romig van structuur en smaak. het citroensap zorgt voor een fris accent. Een echt lekkere hummus om groente en brood mee te dippen of op een broodje met beleg naar keuze.

Hummus met avocado ( groene hummus )

Door toevoeging van de avocado krijgt de hummus een fris groene kleur. Maar avocado heeft de neiging om erg snel donker te kleuren. Dit kun je voorkomen door direct citroensap over de avocado te gieten en raar maar waar de pitten van de avocado te bewaren in de spread. Doe spreads met avocado ook in een bakje waar geen licht in kan en dek de bovenkant af met een laagje plastic folie. Het is namelijk licht en lucht waar de avocado op reageert. Direct opeten is natuurlijk de beste oplossing.

Wist je dat de avocado fruit is en niet zoals velen denken een groente? Koop de eet rijpe avocado, het is namelijk vaak lastig inschatten wanneer een avocado eetrijp is. Vaak ben je net te vroeg en is deze te hard een andere keer heb je bruine vlekken en kun je de helft weggooien

Bereidingstijd

Let op, het lekkerste resultaat krijg je bij het gebruik van gedroogde kikkererwten. De bereidingstijd bij onderstaand recept gaat er vanuit dat je de kikkererwten al gekookt hebt. Als je voor echte smaak gaat en deze hummus met avocado met gedroogde kikkererwten maakt kun je dus het beste de dag ervoor alvast de kikkererwten weken ( 8 uur ) en koken ( 30 minuten ).

Hummus met avocado

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 40 gram tahin
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 40 gram citroensap
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2-3 eetlepels ijskoud water
  • zout / peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hummus met avocado:

Doe de kikkererwten, de avocado in stukken, het citroensap, de peterselie, de knoflook en de tahin bij voorkeur in een mengkom van een keukenmachine met messen. Heb je deze niet dan kan een staafmixer of blender ook uitkomst bieden. Meng alles goed door elkaar tot een glad geheel. Veeg tussendoor de randen schoon. Giet er al mengend eerst de olie en dan het water toe tot je de gewenste dikte hebt.  Proef en voeg zout en peper en eventueel nog een beetje citroensap naar smaak aan toe. De hummus met avocado stijft nog een beetje op als deze een tijdje in de koelkast gestaan heeft. Serveer de hummus met avocado met verse knapperige groentes of met brood, chips of tortilla chips.

Tafel lekker!!

Tags: BroodbelegFruit - AvocadoGroente - Peulvruchten - Kikkererwten
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

geroosterde kikkererwten
Hapjes

Geroosterde kikkererwten | 5 smaakvariaties

Mango-avocado salade
Salade

Mango-avocado salade met Shiso purple cress

Jam met minder suiker
Ontbijt en lunch

Jam met minder suiker

schepsalade
Specials

5 keer schepsalade voor op brood

Sandwich gegrilde groenten
Ontbijt en lunch

Sandwich gegrilde groenten met courgette spread

Reacties 1

  1. Herrygers Martha says:
    8 maanden geleden

    Ik maak mijn confituur steevast met maar 350 Gr suiker per kg zuiver fruit wil zeggen ,het fruit of sap koken afschuimen en dan pas afmeten of wegen vervolgens naar gelang het zoet of zuur fruit is 300 a350 gr suiker en 100gr tagatese + ,10gr Pechtine koken en in zuivere potjes doen
    Nooit problemen

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen