Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
- Advertentie -
Adverteren op deze plek? Klik hier!

- Advertentie -

- Advertentie -

Hummus met spinazie en artisjok

Hummus met spinazie en artisjok – Een heerlijk eiwit en vezelrijke dip van kikkererwten. Met behulp van een keukenmachine of blender is het zo gemaakt.

Hummus met spinazie en artisjok – Een heerlijk eiwit en vezelrijke dip van kikkererwten. Hummus is behalve lekker en gezond ook nog eens erg veelzijdig. We hebben al een variatie met rode biet en met pompoen op de site staan. Vanaf vandaag staat er ook een versie met spinazie bij. De spinazie Hummus is prachtig groen van kleur en heerlijk fris van smaak.  Bovendien is Hummus maken een fluitje van een cent met behulp van met een keukenmachine of blender. Wat ook nog leuk meegenomen is dat je nu een dubbele portie Hummus hebt voor de helft van het geld wat je kwijt bent voor een portie gekochte Hummus. Een win win situatie dus.

Kikkererwten en tahin

De basis van een Hummus is kikkererwten en tahin. Nu heb ik best veel ingrediënten in huis maar net die tahin had ik niet meer. Wel had ik nog wat geroosterde sesamzaadjes liggen, en tahin is sesampasta dus ik heb sesamzaadjes in plaats van tahin gebruikt. Ik miste de tahin niet en de geroosterde zaadjes die ik vlak voor het serveren samen met wat goede olijfolie over de Hummus heb gestrooid geven deze een lekkere crunch.

Hummus met spinazie en artisjok

  • 240 gram uitgelekte kikkererwten
  • 100 gram artisjok uit blik
  • 60 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepels gedroogde koriander

Doe alle ingrediënten in een blender. Doe de natte ingrediënten onderin, zo krijgen de messen beter grip. Blender tot alles zeer fijn en egaal groen van kleur is. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog water toe als je de massa te stevig vindt. Doe alles in een kom en giet er vlak voor gebruik wat goede olijfolie over en bestrooi royaal met geroosterde sesamzaadjes.

Tafel lekker!

Printen

- Advertentie -

- Advertentie -

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.