Hummus van bietjes met geitenkaas. – Op basis van witte bonen maken we een hummus van bietjes met geitenkaas. Deze prachtige roze spread is een welkome afwisseling op je borreltafel.
Kleur op tafel
Een beetje kleur op tafel is altijd leuk, maar alleen omdat het leuk is doen we het niet. Het moet ook nog lekker zijn. En lekker dat is deze hummus van bieten zeker. De smaak van geitenkaas is licht aanwezig en zorgt voor de romige structuur. Als basis zijn witte bonen gebruikt, maar je mag eventueel ook kikkererwten nemen als je dit lekkerder vindt. Witte bonen geven een iets zachtere structuur en smaak dan kikkererwten.
Rode bieten; kleur op je bord!
Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!
Gedroogde bonen; Handige tips en heerlijke recepten
Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!
Hummus van bietjes met geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram gekookte rode bietjes
- 150 gram zachte geitenkaas
- 300 gram gekookte witte bonen
- 60 gram tahin
- sap ½ citroen
- 2 eetlepels rode balsamico azijn
- 50 gram olijfolie
- zout / peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Hummus van bietjes met geitenkaas:
Doe alle ingrediënten, op de olie en de zout en peper na, in een keukenmachine met messen en meng alles goed samen tot een glad geheel. Voeg de helft van de olie in een straaltje toe onder het mengen. Breng op smaak met zout en peper. Doe de hummus van bietjes met geitenkaas in een kommetje en verdeel er de rest van de olijfolie overheen. Serveer met brood en verse groente om te dippen.
Tafel lekker !!
Deze verzameling recepten is uitdagend nieuw voor mij. Inspirerend. Proficiat. TT
Dank je Trui, fijn dat we je kunnen inspireren.