Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Jachtsaus

Deze jachtsaus is lekker vol van smaak en past perfect bij een mooi stukje wild of rundvlees. Verse paddenstoelen vormen het hoofdingrediënt van deze saus.

0 3.617

Jachtsaus; een saus met een lekkere volle smaak – In een goede jachtsaus vind je altijd paddenstoelen terug, verse paddenstoelen vormen dan ook het hoofdingrediënt van deze rijke saus. Er wordt gezegd dat vroeger de jagers deze paddenstoelen plukten op de terugweg van de jacht. De geplukte paddenstoelen werden dan gebruikt om er een saus bij het pas geschoten wild mee te maken. Deze jachtsaus smaakt dan ook perfect bij wild of bij een stukje rundvlees.

Jachtsaus

jachtsaus

voor een halve liter saus gebruik je;

  • 2 deciliter wildfond
  • 2 deciliter rode wijn
  • 2 eetlepels verse room (optioneel)
  • 1 eetlepel boter
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 200 gram gemengde paddenstoelen (vaak verkocht als wildmix)
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • peper en zout

Jachtsaus bereiden

Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen beetgaar. Haal de paddenstoelen uit de pan en voeg een beetje boter toe en fruit hierin de sjalotjes glazig. Voeg de rode wijn toe en laat dit even inkoken. Voeg dan ook de wildfond toe en breng dit nu samen aan de kook. Voeg de, al gebakken, paddenstoelen toe aan de saus en breng alles op smaak met wat zout en peper. Los eventueel een beetje maizena op in water om de saus bij te binden, de dikte van de saus is een kwestie van smaak. Verwarm even goed door tot alles heet is.Haal de pan van het vuur, roer indien je wenst de room door de saus en doe de jachtsaus in een sauskom. Strooi er wat verse peterselie over en serveer de jachtsaus bij een vleesgerecht naar keuze.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer