• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Kaassaus voor bij Nacho’s, maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

Een heerlijke kaassaus van Cheddar kaas

door Elise de Haan
in Saus
0
0
Kaassaus voor bij nacho's

Kaassaus voor bij Nacho’s – Warme tortillachips met een lekker sausje, dat is toch een ultieme snack! Als je in de supermarkt een zak van die chips koopt, dan staan er 9 van de 10 keer potjes met een kaasdipsaus naast. Dat sausje kun je dan opwarmen in de magnetron. Lekker makkelijk, en lekker snel zou je zeggen. En dat is het natuurlijk ook. Alleen… het is niet de lekkerste optie. Je kunt die kaassaus voor bij Nacho’s namelijk ook zelf maken. Dat is niet moeilijk, maar wel veel lekkerder. Je kunt dat sausje dan ook aanpassen aan jouw smaak. En we denken dat je, als je het een keer zelf hebt gemaakt, je nooit meer zo’n potje koopt. Die saus kun je natuurlijk ook nog voor andere dingen gebruiken dan als dipsaus. De saus is ook lekker over Mexicaanse gerechten als wraps, taco’s et cetera. Maar de kaassaus mag wat ons betreft in plaats van bij de Nacho’s ook gewoon over de bloemkool!

Geef iets echt lekkers bij de nacho’s in plaats van een sausje uit de magnetron

Voor kaassaus bij Nacho’s gebruik je Cheddar

Een echt lekkere kaassaus voor bij Nacho’s maak je met Cheddar. Cheddar is een soort kaas en komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar in Somerset. Het is een harde kaas die wordt gemaakt van koemelk. De smaak van Cheddar kan variëren van mild tot scherp en is afhankelijk van de rijpingsduur en de omstandigheden waarin de kaas wordt gerijpt. Jonge Cheddar heeft een milde, romige smaak en een zachte textuur, terwijl oudere Cheddar een pittige, scherpe smaak heeft en een brokkelige textuur. In Nederland is Cheddar vooral bekend als de kaas die gebruikt wordt op hamburgers in fastfoodrestaurants. Maar Cheddar is ook steeds vaker verkrijgbaar in supermarkten en speciaalzaken, zowel in de mildere als de scherpere varianten. Die Cheddar, die rasp je natuurlijk wel zelf. Een stukje Cheddar raspen voor de kaassaus bij Nacho’s is echt veel smakelijker dan de plasticachtige plakjes die je in de supermarkt vindt.

Kaassaus voor bij Nacho's

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml volle melk
  • 200 gram vers geraspte cheddar
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/4 tot 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaassaus voor bij Nacho’s:

Smelt de boter in een sauspan, maar laat hem niet bruin worden. Voeg alle bloem in een keer toe en roer die met een rubberen spatel goed door de boter heen. Laat het mengsel 3 minuten bakken om de bloem te garen. Dit is echt belangrijk, anders smaakt de kaassaus voor bij Nacho’s naar meel en niet naar kaas.

Roer dan de melk in scheutjes door het boter en bloemmengsel heen. Je zult zien dat er dan een saus ontstaat. Als je alle melk er door geroerd hebt laat je de saus een minuutje zachtjes doorkoken. Wel af en toe roeren. Smelt vervolgens de geraspte Cheddar door de saus.

Breng de saus op smaak met een theelepel gerookt paprikapoeder, en 1/4 tot een 1/2 theelepel chilipoeder. Voeg wanneer nodig een beetje zout toe.

Serveer de kaassaus voor bij Nacho’s direct en goed warm, met een flinke schaal tortillachips. Zelfgemaakte Cheddarsaus is natuurlijk ook heerlijk bij andere gerechten.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin37Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tomatenpuree, tomatenconcentraat
Saus

Tomatenpuree; lekker zelfgemaakt!

Teriyaki saus
Saus

Teriyaki saus; breng je gerecht naar een ander level

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

zelfgemaakte kruidenboter met stokbrood
Saus

Zelfgemaakte kruidenboter; Jouw keuze voor echte smaak

Kaassaus
Saus

Kaassaus; van Hollandse kaas

salsa peer avocado
Saus

Salsa van peer en avocado

perenchutney
Chutney

Perenchutney

Stroganoff saus
Saus

Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

dertien + zeven =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen