Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Klassieke eiersaus voor asperges

Eet je asperges? Maak er dan deze klassieke eiersaus voor asperges bij. Geklaarde boter en een eitje. In no time op tafel en dat is écht smullen!

2 6.193

Klassieke eiersaus voor asperges – Asperges worden het meest gegeten met ham, ei en krieltjes. Ik heb gekozen voor een varkenskoteletje van het scharrelvarken, en echt je proeft het verschil. Daarbij lekker gekookte krieltjes met peterselie en niet te vergeten heerlijke verse asperges met een ouderwetse eiersaus; beetje calorierijk dat wel, maar hoe vaak eet je asperges? Gemiddeld doen we dat niet zo vaak als dat we erover praten. Die keer dat je dan asperges eet kiezen we natuurlijk wel voor de meeste smaak. De eiersaus wordt ook vaak gemaakt met mayonaise, wij kiezen dan toch voor de traditionele bereidingswijze. Dat is gewoon heel erg lekker!

Eerst asperges koken

Schil de asperges, breng ze met ruim water een snufje zout en een klein klontje boter aan de kook, als het water eenmaal kookt de warmtebron uitdraaien en 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan laten staan tot ze gaar zijn.


Klassieke eiersaus voor asperges

  • 2 hard gekookte eieren  (8 minuten)
  • 125 gram roomboter
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels lauw warm water
  • zout en peper naar smaak

Smelt de roomboter en laat de eiwit deeltjes bezinken, schud voorzichtig de boter in een ander kommetje zorg dat de eiwit deeltjes achterblijven in je pannetje en je een mooi heldere boter overhoudt. (Dit noemen we boter klaren.)

Snijdt de gekookte eieren in grove stukken. Doe de dooiers met het water in een kom en klop deze au bain marie licht en luchtig, je kan hiervoor een handmixer gebruiken maar je mag ook lekker los gaan met een handgarde. Giet er als je eidooiers mooi stevig zijn al kloppend in een dun straaltje de boter bij zodat je een mooie saus krijgt. Doe de in stukken gesneden ei door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Deze klassieke eiersaus voor asperges kun je beter niet te lang laten staan omdat ze lastig op te warmen is.

Wil je eens een andere saus dan de eiersaus? Kijk dan hier voor nog meer sauzen die perfect passen bij asperges.

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Connie Derks zegt

    Asperges zijn zeker lekker. De smaak kan ik niet echt uitleggen, een goed asperge is sappig en mals, maar zorg er voor dat ze goed geschild zijn dat is het belangrijkste. de klassieke asperge wordt gegeten met gekookte ham krieltjes en een gekookt eitje, maar deze saus is ook erg lekker. Geniet ervan en laat je ons weten wat je er van vond?

  2. Maria zegt

    Ik heb nog nooit asperges gegeten,en wil het toch ook een keer proberen
    Lijk mij best wel lekker,wat raden jullie mij aan
    Ik dacht met eiersaus om te proberen
    Waar smaak asperges naar,??????

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.