Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Knoflooksaus; zelf maken is de lekkerste optie

Deze knoflooksaus is in een mum van tijd gemaakt en kun je helemaal naar eigen smaak aanpassen. Tijd om het bekende flesje in te ruilen voor je eigen versie

0 4.239

Knoflooksaus, misschien wel één van de meest gebruikte sauzen. Bij elke barbecue, gourmet, maar ook bij vis- en vleesgerechten wordt knoflooksaus geserveerd. Tijd dus om dat bekende flesje in te ruilen voor een eenvoudige en zelfgemaakte versie. Mijn recept voor knoflooksaus is echt bijzonder eenvoudig. Het grote voordeel is dat je zelf bepaald hoeveel knoflook je toevoegt. Een teentje meer vind jij misschien lekker maar kinderen waarderen een teentje minder. Probeer het eens en laat het vooral weten als jij suggesties hebt.

Knoflooksaus

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 100 ml. crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • wat verse bieslook, gesnipperd,
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 theelepel geraspte mierkswortel

Doe de mayonaise in een ruime kom. Voeg hierbij de andere ingrediënten en meng dit goed door. Bewaar de saus koel.

Dat is werkelijk alles. Deze vaak geserveerde saus kan dus absoluut een plaatsje in jouw koelkast veroveren. Bij shoarma en stevige vleesgerechten gebruik je een extra teentje knoflook. Bij visgerechten zijn 2 tenen echt voldoende om de smaak van je verse visje in tact te houden.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer