Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Marinade met limoen – 3 marinades voor biefstuk, kip en gamba’s

Drie varianten van marinade met limoen voor vlees en vis. Het zuurtje van de limoen zorgt ervoor dat het vlees of de vis lekker mals blijft.

0 3.367

Marinade met limoen – 3 marinades voor biefstuk, kip en gamba’s Een zuur ingrediënt in een marinade zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt. Vaak wordt hier citroen voor gebruikt. Maar het kan ook met wijn, azijn of zelfs karnemelk. Ook limoen komt vaak voor in marinades. Door de frisse en meer verfijnde smaak kun je limoen ook heel goed als vervanger van citroen gebruiken, mocht je niet van een hele zure smaak houden. Marinade is niet alleen lekker voor vlees of kip, ook vis en schaaldieren, zoals gamba’s, lenen zich heel goed voor een smaakvolle marinade.

Een zuur ingrediënt in een marinade zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt


Marinade met limoen – 3 marinades voor biefstuk, kip en gamba’s

 

Pittige marinade voor biefstuk

  • Sap en rasp van 2 Limoenen
  • 1 stengel Citroengras
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 rode Peper
  • 50 milliliter Vissaus
  • 2 eetlepels neutrale Olie

Hak alle ingrediënten in een keukenmachine of hakmolen tot een grove marinade. Leg met 400 gram biefstuk in
een schaal en marineer minstens 4 uur. Veeg voor het bakken de grove stukjes van de marinade van het vlees, anders verbranden ze.

 

Zoetzure marinade voor kip

  • Sap en rasp van 1 Limoen
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 2 eetlepels Saké
  • 1,5 eetlepel Honing
  • 2 theelepels Knoflookpoeder

Meng alle ingrediënten in een grote schaal en leg 500 gram kippendijfilets in de marinade. Marineer minimaal 3 uur. Haal de filets uit de marinade en leg ze in een ovenschaal. Bak de kip gaar in 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

 

Knoflookmarinade voor gamba’s

  • Sap van 2 Limoenen + extra plakjes
  • 4 tenen Knoflook
  • 3 eetlepels platte Peterselie
  • ½ eetlepel roze Peperkorrels
  • 1 theelepel Paprikapoeder

Snijd de knoflook in plakjes en hak de peterselie grof. Meng alles in een schaal en leg er 400 gram gamba’s in. Marineer gedurende 1 uur en grill de gamba’s in een grillpan of op de barbecue.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer