Pastasaus van pastinaak en gehakt – Een heerlijke en gezonde pastasaus van pastinaak en gehakt is een verrassende variatie op de traditionele saus. Die zoete, nootachtige smaak, in combinatie met het hartige gehakt, is gewoonweg onweerstaanbaar. Dit recept gaat gegarandeerd een favoriet worden bij het hele gezin.
Pastinaak is een heel fijne wintergroente om mee aan de slag te gaan. Je kunt de groente op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt ze heerlijk verwerken in onder andere een heerlijke soep of in stoofschotels. Maar bedenk ook eens dat je er een pastasaus van pastinaak en gehakt van kan maken. Hoe dan? Hieronder kun je lezen uit hoe dat moet.
Pastasaus van pastinaak en gehakt; origineler wordt het niet
Als er pasta op tafel moet komen, pakt iedereen steevast de tomatensaus. Loop je in de winkel met het idee om pasta te eten? Dan denk je tegelijkertijd “ik moet de tomaten niet vergeten” Het is eigenlijk gewoon een basis die iedereen kent, maar heb je al eens bedacht dat dat ook anders kan? Ja, natuurlijk, een paddenstoelensaus of een kaassaus. Maar pastasaus van pastinaak en gehakt? Nee, echt? Jazeker wel. Sterker nog, in de wintermaanden bevelen is dat echt een goed idee. Want in die wintermaanden komen de tomaten uit Spanje, en de pastinaken gewoon uit eigen land.
Je zult misschien direct denken dat het een ingewikkeld recept is. Maar dat is het echt niet. Het is niet meer dan pastinaak koken en die met aanhangend water in een blender doen. Een scheut room erbij en laat die blender maar draaien. In heel weinig tijd heb je dus een heerlijke pastasaus gemaakt van pastinaak. Ondertussen wat gehakt rul bakken, er aan toevoegen en klaar ben je. En heb je nog wat pastinaak over? Geen nood! Gooi dit niet gewoon weg, maar probeer er eens pastinaakchips van te maken. Of je kunt de pastinaak ook heel goed invriezen als je het eerst nog even 2 minuten blancheert.
Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!
Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.
Pastasaus van pastinaak en gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 grote pastinaken
- 3 knoflooktenen
- verse tijm
- 200 ml kookroom light
- 1 kopje kookvocht
- 1 ui
- 300 gram kipgehakt
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastasaus met pastinaak en gehakt:
Schil de pastinaak en snijd in plakjes.
Kook de pastinaak in een pan met het kokend water, in ongeveer 8-10 minuten minuten gaar.
Giet de pastinaak af en hou 1 kopje kookvocht over.
Doe de pastinaakstukjes en het kookvocht in een blender, samen met de kookroom. Pureer tot een gladde saus.
Kook ondertussen de pasta beetgaar.
Zet een pan op vuur met olijfolie. Hak de uien en knoflook fijn en bak ze in de pan. Doe hier vervolgens de gemixte saus en pasta bij. Meng goed door elkaar.
Serveer de pastasaus met pastinaak en gehakt direct.
Tafel lekker !!