• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Pittige tomatensaus van verse tomaten

door Connie Derks
in Saus
1
8
pittige tomatensaus van verse tomaten (6)

Pittige tomatensaus van verse tomaten – Koop nu de lekkerste tomaten en leg een voorraadje saus aan. Deze saus is geweldig met pasta, rijst of met de oer-Hollandse gehaktballetjes.

Voor het maken van sauzen worden vaak tomaten uit blik gemaakt. Maar in het zomerseizoen kun je minimaal 1 grote pan tomatensaus maken. Gebruik daarvoor liefst goed rijpe tomaten. En het liefst de coeur du boeuf omdat deze het vlezigst zijn. Iedere andere tomaat kan natuurlijk ook al zal de ene wat langer op moeten staan dan de andere omdat het vochtgehalte nogal verschild. Deze saus van verse tomaten is 10 keer lekkerder dan al die kant-en-klare sauzen en bij een zelfgemaakte tomatensaus van verse tomaten weet je wat erin zit. Geen geur kleur- en smaakstoffen en ook geen bergen zout en suiker. Een stuk gezonder dus!

Inmaken

Inmaken is weer helemaal terug aan het komen, we willen graag weten wat we eten en het is ook leuk om te doen. Gebruik hiervoor groente of jampotten die je gesteriliseerd hebt. Het steriliseren kan op verschillende manieren. Neem een bak zeer heet water waar je 2 eetlepels backing soda aan toevoegt. Hier zet je de al schone potten en deksels in en laat ze een minuut of 5 staan. Dan haal je de potten eruit en spoel je ze goed na met heet water. Zet ze dan op de kop op een schone theedoek en laat ze uitlekken, niet afdrogen want dan heb je kans dat er weer vuil in komt. Let erop met vullen dat de randen schoon zijn voordat je de deksel erop draait. Vul de potten zo vol mogelijk. Hoe minder lucht er in de pot zit hoe beter. Veeg eventueel geknoeide saus af met een stukje keukenpapier, niet met een vaatdoek!! Draai de deksel erop en laat op de kop afkoelen. Deze potten zijn minimaal 2 maanden houdbaar als je schoon werkt.

pittige tomatensaus van verse tomaten (6)
Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Pittige tomatensaus

Porties: 4-6 potten
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2,5 kg tomaten
  • 2 uien
  • 1-2 rode of groene pepers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes verse tijm 1 royale theelepel gedroogd
  • 4 takjes verse oregano of 1 theelepel gedroogd
  • 4 tenen knoflook
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 takjes basilicum of 2 theelepels gedroogd

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pittige tomatensaus:

Snij de uien grof en fruit deze in een royale pan licht aan in de olijfolie. Was de tomaten en snij ze in grove stukken. Snij het pepertje in ringen en hak de knoflook grof. Voeg dit samen met de tijm, oregano en, balsamico en 2 theelepels zout toe aan het uimengsel in de pan en laat dit minimaal een uur zachtjes stoven. Doe dit stoven zonder deksel zodat een gedeelte van het tomatenvocht verdampt. Neem 4 -6 schone potten met schroefdeksel en zet deze klaar. Pureer de tomatenmassa nu fijn met een staafmixer of de blender. Breng op smaak met nog eventueel wat suiker, zout, en basilicum. Laat nog even goed doorkoken en schud de saus gloeiend heet in de potten. Doe de deksel er gelijk op en laat de pittige tomatensaus afkoelen.

Tafel lekker !!

DeelPin994Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

gemarineerde champignons
Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Zachte toastjes van pompoen
Hapjes

Zachte toastjes van pompoen

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Reacties 8

  1. Silvia says:
    2 maanden geleden

    Heerlijk recept!
    Staan 3 potjes op de kop, en vanavond spaghetti met mijn tomaten(saus) uit eigen moestuin op!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      Heerlijk, groenten uit eigen tuin verser kan niet. Geniet ervan!

      Beantwoorden
  2. Lise says:
    1 jaar geleden

    Een mooi, lekker pittig en eenvoudig recept! Dat durf ik wel, haha. De pan met alle ingrediënten staat nu in te koken. Ben benieuwd maar het komt zeker weten goed.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Fijn dat je het aandurft Lise! En ik het er het volste vertrouwen in dat het je gaat lukken ook.

      Beantwoorden
  3. B says:
    3 jaar geleden

    Bedankt voor het recept. Kleine opmerking, je bent vergeten in de beschrijving te vermelden wanneer de tijm en oregano erbij gaat. Groeten!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Dank je wel, we zullen het aanpassen.
      Deze mogen lekker meestoven voor veel smaak, samen met de balsamico toevoegen dus.

      Beantwoorden
  4. Connie says:
    5 jaar geleden

    Dat kan niet anders als lekker zijn als alles uit eigen tuin komt. Leg maar een voorraadje aan zou ik zeggen.

    Beantwoorden
  5. Irma says:
    5 jaar geleden

    Heb net drie potten tomatensaus gemaakt! Heerlijk! Smaakt echt voortreffelijk! Vooral omdat de meesten ingrediënten uit mijn eigen moestuintje komen, dus alles puur!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen