Salsa van ananas – een verrassend lekkere en verantwoorde saus van verse ananas.
Verse ananas is altijd lekker
Ananas is heerlijk als tussendoortje, maar ook bij de maaltijd smaakt deze tropische vrucht bijzonder goed. De friszure smaak geeft menig gerecht een oppepper. Deze salsa van ananas doet dat zeker want hij bevat behalve ananas ook nog andere krachtige en frisse smaken van limoen, gember en een rood pepertje. Alles mooi in balans en niet overdreven pittig zodat iedereen er van mee kan eten.
Salsa een vet lekkere saus die geen vet bevat
Behalve dat de salsa van ananas erg lekker en makkelijk te maken is heeft hij ook als voordeel dat hij geen vet bevat. Het is een verantwoorde saus gemaakt met verse groenten en fruit. Een saus hoeft echt niet altijd mayonaise of zuivel te bevatten, maar kan ook op basis van alleen groente en fruit. Snijd deze wel fijn en niet te grof anders heb je in plaats van een saus een salade.
Gelijke blokjes in de salsa van ananas is mooi, maar ben je niet zo van het netjes in blokjes snijden hak alles dan fijn met een koksmes. Het is echt niet erg als niet alles perfect gelijk is. Nog handiger is het als je een foodprocessor hebt, een paar keer pulsen en klaar is je salsa, Jamie Oliver doet niet anders.
Salsa van ananas lekker bij veel gerechten
Ananas salsa is erg lekker als saus bij de barbecue of warme maaltijd. Hij is vooral erg lekker bij kip en varkensvlees. Kaasgerechten, kaasplankjes maar ook tosti’s of een simpele boterham met kaas worden een feestje met deze saus. En gebruik deze saus van vers fruit lekker royaal want het draagt bij aan je dagelijkse portie groente en fruit dus schuldig voelen hoeft hierbij echt niet, je bent juist goed bezig.
Salsa van ananas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 verse ananas
- 1/2 rode ui
- 1/2 rode paprika
- 1 rode peper
- 2 limoenen
- 2 cm verse gember
- paar takjes koriander
- 2 tl rietsuiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je salsa van ananas:
Maak de ananas schoon en snijd deze in kleine blokjes. Doe dit in een ruime kom. Rasp de schil van 1 limoen boven de ananas, doe dit ook met de gember. Bestrooi met de suiker. Pers nu beide limoenen uit en giet het sap over de ananas. Meng even goed door zodat de smaken worden verdeeld en de suiker makkelijker smelt. Snijd nu de ui, peper, en paprika zo fijn mogelijk. Hak de koriander fijn en meng alle ingrediënten door elkaar. Zet koel weg tot gebruik.
De salsa van ananas is de tweede dag het lekkerst en is in de koelkast 3 tot 4 dagen te bewaren.
Tafel lekker !!