Salsa van peer en avocado – Met peer op de Tex-mex tour. Lekker als dip of als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd.
Salsa als gezonde dip
Tortilla chips worden vaak met een romig pittige guacamole of een vurige tomatensalsa gegeten. Deze salsa van peer en avocado is een variatie hierop. Deze salsa heeft het romige van avocado en het frisse van peer. Door toevoeging van de limoen en de chili wordt het verrassend pittig. Zeker weten dat dat schaaltje zo leeg is.
Een salsa is een saus, meestal bereid met rauwe ingrediënten
Ook lekker in een tortilla of taco
Ben je liefhebber van de Mexicaanse keuken en houdt je van tortilla of taco met bijvoorbeeld een pittige gehakt vulling dan is deze salsa een welkome aanvulling. Hij past bij verschillende smaken en brengt een pittig gerecht nog meer tot leven. Deze peren salsa kun je door zijn veelzijdigheid dan ook prima bij een bbq of gourmet serveren. De frisse smaken zijn een welkome afwisseling tussen de vaak op mayonaise gebaseerde sausjes. Door dat deze saus gebaseerd is op fruit is het ook nog eens een gezonde keuze.
Avocado; Zet dit gezonde fruit eens centraal
Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren, lekker, gezond een zeer veelzijdig. Uit het vuistje, in een salade of in gebak. Met peren zit je altijd goed.
Salsa van peer en avocado
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 peer
- 1 avocado
- 3 takjes koriander
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- snufje chilivlokken naar smaak
- peper/zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je salsa van peer en avocado;
Doe het limoensap, de olijfolie en de chilisaus in een kommetje en meng dit met zout, peper en een flinke snuf chilivlokken. Schil de peer en snijd deze in blokjes, doe deze direct in de marinade en meng goed door. Doe dit ook met de avocado. Snijd de koriander fijn en meng alles door elkaar. Proef of alles goed op smaak is. Serveer de salsa van peer en avocado liefst op kamertemperatuur voor de beste smaak. Bewaar de salsa koud en niet langer dan 24 uur omdat de avocado anders verkleurt.
Tafel lekker !!