• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Teriyaki saus; breng je gerecht naar een ander level

Het recept voor zelfgemaakte teriyaki saus zou je gewoon uit je hoofd moeten kennen

door Connie Derks
in Saus
0
0
Teriyaki saus

Teriyaki saus – een heerlijke saus waarmee je veel oosterse gerechten makkelijk op smaak brengt.

Teriyaki wat is het

De betekenis van teri is glans en van yaki grill. De saus wordt van oorsprong gebruikt om gegrild vlees of vis mee af te lakken. Door de jaren heen wordt deze saus voor veel meer gerechten gebruikt. En dat is eigenlijk niet zo gek want het is een echte smaakmaker die zowel vis, vlees en vegetarische gerechten naar een hoger level brengt zonder veel andere kruiden of specerijen te hoeven gebruiken.

Teriyaki saus, een combinatie van smaken in één saus

De smaak is een combinatie van zoet, zout en zuur met een kruidige ondertoon van de knoflook, steranijs, gember en sesam. Net als met veel recepten bestaan hier ook meerdere versies van en allemaal hebben ze het originele recept. Of dit recept origineel is kan ik niet zeggen, want bij mijn onderzoek kwam ik dus vele versies tegen. Dit is hoe wij de teriyaki saus gemaakt hebben en wij vonden hem erg lekker.

Teriyaki saus is ideaal om vis, vlees en groente van de barbecue op smaak te brengen

Teriyaki saus ingr.Makkelijk zelf een teriyaki saus maken

Deze saus is erg makkelijk zelf te maken en die is dan ongeveer een maand houdbaar als je die in de koelkast bewaart. Je moet er wel wat ingrediënten voor in huis halen, maar als je liefhebber van de oosterse keuken bent is de kans groot dat je daar al een deel van in huis hebt. Het voordeel is dat je de flesjes met mirin, sake, sesamolie en sojasaus bij veel andere gerechten kunt gebruiken en dat ze ook als ze geopend zijn, lang houdbaar zijn.

Teriyaki saus

Porties: +/- 250 ml saus
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml mirin (zoete rijstwijn)
  • 75 ml saké (rijstwijn)
  • 10 ml sesamolie
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 steranijs
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember in dunne plakjes
  • 1 tl maizena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je teriyaki saus:

Plet de knoflook met een mes en doe alle ingrediënten, behalve de maizena, in een pannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Wil je een dikkere saus? Meng dan de maizena met een beetje water en voeg dit aan de saus toe. Wel even doorkoken. Laat de saus afkoelen, met de specerijen er nog in, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zeef de saus en schud hem in een flesje of potje met deksel. Teriyaki saus is in de koelkast ongeveer een maand houdbaar.

Tafel lekker !!

DeelPin28Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Raita
Saus

Raita; uit de Indiase keuken

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales
Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen