Zo maak je een echte TexMex mangosalsa voor 4 personen:
- 2 mango’s
- ½ rode ui
- ½ bosje koriander
- 1-2 el uitgeperste limoen
- ½ -1 habanero-chilipeper of gele Mme. Jeanette
- ½ tl zout
Snijd de ingrediënten fijn en meng alles in een schaal door elkaar. (Snijd de mango desgewenst in nog kleinere blokjes dan ik gedaan heb.) Serveer de salsa koud.
That’s it- it’s delicioso!
superlekker, net gemaakt. Had uit de toko een ‘surinaamse’ peper mee naar huis. Ik denk dat het een scotch bonnet is, maar ben niet zeker. Alleszins proefde ik goed het citrusachtige. Opletten inderdaad met de peper, want kan vlug TE pikant worden voor veel mensen. Dus echt maar een klein beetje gebruiken en zeker niet de pitjes.
@combek; Fijn om te lezen dat de mangosalsa zo beviel, wij zijn er ook dol op. De pitjes van de peper -zo heb ik me laten vertellen- zijn niet zo goed voor je darmen. De hitte van de peper (Capsaïcine ) zit vooral in de zaadlijsten.Hoewel, en nu wordt het leuk..bij de jalapeño peper schijnt het weer anders te werken.
De echte madame jeanette, zover die bestaat, is al vaak in de winkel vervangen door een ”gewone” gele habanero. In de praktijk zijn er namelijk ontzettend veel soorten capsicum chinense waartoe de madame jeanette, adjoema ook toe behoren. Allemaal met hun eigen smaak en heetheid.