• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Tomatensaus als basis pizzasaus; eenvoudig recept

Maak een flinke pan vol, je kunt de pizzasaus invriezen!

door Elise de Haan
in Saus
0
0
Pizzasaus van verse tomaten

Tomatensaus als basis pizzasaus – Wat is er nou lekkerder dan een zelfgebakken pizza? Gemaakt met zelf gekneed deeg en een heerlijke tomatensaus ( pizzasaus ), van verse tomaten en kruiden.  Veel werk, het maken van die verse tomatensaus als basis pizzasaus? Dat valt echt heel erg mee!

Verse tomaten

De basis voor tomatensaus zijn natuurlijk verse tomaten. Maar welke tomaten kies je nou voor het maken van saus? Het is het lekkerste als je een tomaat met veel smaak kiest. Er zijn wel 150 soorten tomaten. De meeste hiervan zijn niet makkelijk verkrijgbaar. Als we kijken naar wat er in de Nederlandse supermarkten te koop is, dan zijn de trostomaat, de vleestomaat en de Romatomaat heel geschikt. Deze hebben meer smaak dan de gewone Hollandse ronde tomaat.

Ontvellen van de tomaten is niet nodig

Je kunt de tomaten ontvellen voor dat je er pizzasaus van kookt. Voor dit recept is dat niet nodig. De saus wordt gepureerd met de staafmixer of in een blender. Je vindt niks terug van het velletje.

Pizzasaus: extra tips en weetjes

Deze tomatensaus is heerlijk op een pizza, maar natuurlijk kun je de saus ook heel goed gebruiken als basis voor een pastasaus of iets dergelijks. Je kunt de pizzasaus van verse tomaten ook prima invriezen, mocht je overhouden. Dus kook een flinke pan vol. Best handig om een voorraadje in de vriezer te hebben.

Pizzasaus van verse tomaten

Porties: 800 ml.
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo tomaten, in stukjes, eventueel ontveld
  • 1 blikje tomatenpuree, 140 gram
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 6 takjes tijm, blaadjes van het takje gerist
  • 2 takjes rozemarijn, naalden van het takje gerist
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • zout
  • olie om in te bakken
  • water
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus ( Optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pizzasaus van verse tomaten:

Verhit de olie in een braadpan. Zet hierin de ui en de knoflook even aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken. Doe de tomaten, de tijm, rozemarijn, chilivlokken en de laurierblaadjes erbij. Bak dit alles nog even mee. Voeg dan zoveel water toe dat het tomatenmengsel net niet onder staat.

Breng de tomatensaus aan de kook en laat het, op een laag vuurtje, ongeveer 45 minuten pruttelen. Mocht de saus te dik worden, voeg dan nog wat water toe.  Als de saus te dun is, kun je de laatste 10 minuten het deksel van de pan halen, zodat de saus nog wat inkookt.

Haal de pan van het vuur. Proef de saus en voeg zout naar smaak toe. Breng de saus eventueel nog wat extra op smaak door er een eetlepel Worcestershiresaus aan toe te voegen.

Pureer de pizzasaus met de staafmixer of in de blender. Je hebt nu een heerlijke, kruidige, verse tomatensaus! Als je de tomatensaus als basis pizzasaus gebruikt, laat deze dan afkoelen voor gebruik. Als basis pastasaus, kun je de saus verder vullen met andere ingrediënten naar wens.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Vruchtgroenten - Tomaten
DeelPin20Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Shakshuka
Ontbijt en lunch

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli
Bijgerecht

Italiaanse gegrilde kerstomaatjes met broccoli

Dipsaus van verse tomaten
Saus

Dipsaus van verse tomaten

Tomato frito
Saus

Tomato frito; Zo maak je die zelf van verse tomaten

Tomatensoep
Soep

Tomatensoep, met of zonder ballen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen