Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tomatensaus van geroosterde tomaten

Tomatensaus, zonder de tomaten te ontvellen. Tomatensaus van geroosterde tomaten is makkelijk, snel en een musthave in je keuken!

0 340

Tomatensaus van geroosterde tomaten – Tomatensaus is echt het aller lekkerst als je hem zelf maakt! Nu zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je hebt de klassieke manier om tomatensaus te maken door de tomaten eerst te ontdoen van hun velletje voordat je ze verwerkt tot tomatensaus. Dit is uiteraard erg lekker, maar wel een arbeidsintensief karweitje. Dit recept is voor een snelle en makkelijke geroosterde tomatensaus waarbij de oven eigenlijk bijna al het werk doet. Ik vind deze manier van tomatensaus maken erg lekker, omdat je de tomaten met de kruiden, ui en knoflook roostert in de oven. De geroosterde smaak proef je terug in de tomatensaus. Na het roosteren pureer je de tomaten, kruiden, ui en knoflook samen tot saus met de staafmixer. Het resultaat is dan een heel smaakvolle, rustieke en grove saus wat ik ontzettend lekker vind. Hou jij nou liever van heel gladde tomatensaus? Druk de saus dan nog door de bolzeef heen.

Vol smaak omdat je de tomaten met de kruiden, ui en knoflook roostert in de oven

De tomatensaus van geroosterde tomaten kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren. Wil je deze snelle en makkelijke tomatensaus nou langer bewaren? Vries hem dan in of doe de saus als hij nog heet is gelijk in een gesteriliseerde weckpot. Zo is de tomatensaus gerust 3 maanden houdbaar.


Tomatensaus van geroosterde tomaten

Saus recept voor ongeveer 1 liter

  • 1 kg tomaten
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • blaadjes van 3 takjes verse oregano
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

Zo maak je tomatensaus van geroosterde tomaten:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Was de tomaten, snijd ze door midden en leg ze met de snijkant naar boven in en grote braadslede of ovenschaal. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en verdeel tussen de tomaten. Verdeel ook de blaadjes oregano en takjes tijm tussen de tomaten. Sprenkel de olijfolie over de tomaten heen en bestrooi met een flinke snuf zout en peper.

Rooster gedurende 1 uur in de oven. Haal uit de oven en verwijder de tijm takjes. Pureer de saus met de staafmixer. Breng daarna op smaak met de suiker en de azijn.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer