Tomatensaus van geroosterde tomaten – Tomatensaus is echt het allerlekkerst als je hem zelf maakt! Nu zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je hebt de klassieke manier om tomatensaus te maken door de tomaten eerst te ontdoen van hun velletje voordat je ze verwerkt tot tomatensaus. Dit is uiteraard erg lekker, maar wel een arbeidsintensief karweitje. Dit recept is voor een snelle en makkelijke geroosterde tomatensaus waarbij de oven eigenlijk bijna al het werk doet. Deze manier van tomatensaus maken is vooral erg lekker omdat je de tomaten met de kruiden, ui en knoflook roostert in de oven. De geroosterde smaak proef je terug in de tomatensaus. Na het roosteren pureer je de tomaten, kruiden, ui en knoflook samen tot saus met de staafmixer. Het resultaat is dan een heel smaakvolle, rustieke en grove saus. Heb jij liever een echt gladde tomatensaus? Druk de saus dan nog door de bolzeef.
Vol smaak omdat je de tomaten met de kruiden, ui en knoflook roostert in de oven
De tomatensaus van geroosterde tomaten kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren. Wil je deze snelle en makkelijke tomatensaus langer bewaren? Vries hem dan in of doe de saus als hij nog heet is gelijk in een gesteriliseerde weckpot. Zo is de tomatensaus zo’n 3 maanden houdbaar.
Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!
Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!
Tomatensaus van geroosterde tomaten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg tomaten
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- blaadjes van 3 takjes verse oregano
- 4 takjes verse tijm
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel rode wijnazijn
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tomatensaus van geroosterde tomaten:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was de tomaten, snijd ze door midden en leg ze met de snijkant naar boven in en grote braadslede of ovenschaal. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en verdeel tussen de tomaten. Verdeel ook de blaadjes oregano en takjes tijm tussen de tomaten. Sprenkel de olijfolie over de tomaten heen en bestrooi met een flinke snuf zout en peper.
Rooster gedurende 1 uur in de oven. Haal uit de oven en verwijder de tijm takjes. Pureer de tomatensaus van geroosterde tomaten met de staafmixer. Breng daarna op smaak met de suiker en de azijn.
Tafel lekker !!