Tomato frito – In de supermarkten vind je tegenwoordig een scala aan geconserveerde tomaten. Weet jij de verschillen tussen al die varianten? De tomato frito is er ook zo één. In feite is het gewoon een gepureerde tomatensaus met knoflook en ui. Je kunt de tomato frito dan ook heel makkelijk zelf maken.
Verse tomaten
Vooral in de zomer en nazomer kun je voor heel weinig geld een kilo verse tomaten op de kop tikken. Denk aan zo’n € 0,89 ct per kilo. Op de markt, bij de Turkse winkel of bij de echte groenteman kun je ook zomaar tegen aanbiedingen aanlopen waarbij je een hele doos afneemt. Dat is het perfecte moment om sauzen op voorhand te maken zoals deze tomato frito. Bij voorkeur zorg je voor goed rijpe tomaten.
Tomato Frito
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 g zeer rijpe tomaten
- 2 el olijfolie
- 1 tl suiker
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 knoflookteentje fijn gesneden
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je tomato frito:
Stoof de ui aan in de olijfolie. Voeg er de gehakte tomaten, het knoflookteentje en de suiker aan toe. Laat op een zacht vuurtje pruttelen totdat alles zacht is. Kruid de tomato frito af met peper en zout. Zeef het tomatenmengsel om de velletjes en de tomaten pitjes te verwijderen.