Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tonijn dip voor rauwkost, chips of brood

Deze calorie-arme tonijn dip op yoghurt basis met Cajunkruiden is beslist geen flauwe dipsaus voor bij je rauwkost, chips of toast. Ook lekker als dressing!

0 1.707

Tonijn dip voor rauwkost, chips of brood – Dit is een super simpele tonijn dip op yoghurtbasis. Lekker en caloriearm dippen. Ook lekker overigens als dressing!

Weg met de kant-en-klare dipsausjes!

Je kent ze wel die kant-en-klare dipsausjes. Vaak neem je dan een zakje poeder, een paar lepels mayonaise en een beetje water, roeren en klaar is je sausje. Of misschien hoef je het sausje zelfs alleen maar uit het flesje te schudden. Dat het anders kan en niet veel werk is willen we je bij Lekker Tafelen graag laten zien.

Deze tonijn dip is in een mum van tijd gemaakt en is super smakelijk.

Cajunkruiden is een kruidenmengsel uit de keuken van Louisiana (een Zuidelijke Staat van Amerika). Daar woonden vanaf de tweede helft van de 18e eeuw Franstalige kolonisten die met de lokale producten een heel eigen kookstijl ontwikkelden. Je kunt cajunkruiden kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten, maar je kunt het mengsel natuurlijk ook zelf maken.  Het is een beetje pittig, maar niet té.

Klik hier voor het recept om zelf een cajun kruidenmengsel te maken

Het is een super lekkere dip om je brood of verse (seizoens)groente mee te dippen, maar ook chips varen er wel bij.

Tonijn dip voor rauwkost, chips of brood

Voor een flink bakje:

  • 1 blikje tonijn op water
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 augurkjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 2 theelepels tomatenketchup

Laat de tonijn uitlekken en doe de tonijn samen met 100 gram yoghurt in een smalle hoge kom. Zet er de staafmixer in en maal dit tezamen helemaal fijn. Doe echt niet alle yoghurt tegelijk in de mixer, dan krijg je een soepje! Snij de augurkjes en de kappertjes klein. Meng er de rest van de ingrediënten doorheen met een lepel of spatel. Zet de tonijn dip koel weg tot gebruik.

Serveer de tonijn dip met stukjes bloemkool, komkommer, koolrabi, paprika, kerstomaatjes of met lekkere stukjes stokbrood of toastjes. Ook erg lekker als dressing in een salade.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer