• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Truffelmayonaise (een snelle en écht lekkere versie)

door Connie Derks
in Saus
0
0
truffelmayonaise

Truffelmayonaise – Ben jij ook zo’n liefhebber van truffelmayonaise bij een frietje, bij een broodje of op de borrelplank? Dan hebben we nieuws. Je kunt een heerlijke truffelmayonaise zelf maken en met deze truc is dat ook nog eens heel snel geregeld.

Geen verse truffels maar een goede olijfolie met truffel

Mayonaise maken wordt als erg moeilijk gezien, maar dit is echt niet het geval. Truffelmayonaise klinkt nog moeilijker, want waar haal je dan die truffels vandaan? Voor het maken van deze truffelmayonaise gebruiken we natuurlijk eieren en heel eenvoudig olie. Half zonnebloemolie en half een hele lekkere olijfolie met truffel. Let wel goed op wat je koopt. Er zijn heel veel olijfoliën met truffels, maar proef eerst. Vaak overheerst de truffelsmaak enorm. Wij gebruiken de truffelolie van Oilba. Deze olijfolie komt uit Albanië en heeft echt een heerlijk zachte truffelsmaak. Pak gerust je eigen favoriet, maar proef dus wel eerst.

Truffelmayonaise met de hand tikken of…. kiezen voor wat meer gemak

Mayonaise kun je met de hand tikken zoals ze dat noemen, dit is klassiek en daar is zeker niets mis mee. Maar niet iedereen is even handig met een garde en het is ook even een klusje. Wij maken de mayonaise daarom gewoon met een staafmixer in een smalle hoge kom, het fijnste is als deze net iets breder is dan de staafmixer. Het is verder een fluitje van een cent.

De hoeveelheid olie bepaald de dikte van de mayonaise, meer olie betekent meer stevigheid.

Een stevige mayonaise of liever een saus om te dippen?

Mayonaise kun je dus zo dik of dun maken als je zelf graag wilt. Meer olie toevoegen geeft een dikkere mayonaise. Het eerste deel van de olie voeg je in één keer toe, de truffelolie in een dunne straal. Hiermee bepaal je de dikte van de truffelmayonaise. Wil je een dikkere mayonaise met een sterkere truffelsmaak dan ga je verder met de truffelolie, wil je een wat mildere variant voeg dan nog wat zonnebloemolie toe. Precies dit is het plezier en het gemak van zelf iets maken.

Truffelmayonaise

Porties: 1 potje vol
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 ei
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 eetlepel Worcestershire saus
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 100 ml truffelolie
  • zout/peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je truffelmayonaise:

Het ei, de azijn, mosterd, een snufje peper en zout en Worcestershiresauce gaan op de bodem van de kom. Giet hier nu de zonnebloemolie en de truffelolie op. Nu pakken we de staafmixer en zetten deze op de bodem van de kom. Zet deze aan en haal deze langzaam naar boven en ga hiermee een beetje op en neer. Let op dat je deze niet draaiend uit de mayonaise haalt, anders heb je de hele keuken vol hangen. Zet de staafmixer uit en proef. Meer zout of peper misschien? Voeg het dan toe. Mag de truffelmayonaise dikker? Voeg extra olie toe. Wil je een meer uitgesproken truffelsmaak? Voeg extra truffelolie toe. Is de truffelmayonaise te dik? Voeg wat water toe.

Mix nog een keer goed door en doe de truffelmayonaise gekoeld in een afsluitbaar glazen potje.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Teriyaki saus
Saus

Teriyaki saus; breng je gerecht naar een ander level

bolognesesaus maken recept
Saus

Bolognesesaus maken doe je zo

zelfgemaakte kruidenboter met stokbrood
Saus

Zelfgemaakte kruidenboter; Jouw keuze voor echte smaak

Kaassaus
Saus

Kaassaus; van Hollandse kaas

salsa peer avocado
Saus

Salsa van peer en avocado

perenchutney
Chutney

Perenchutney

Stroganoff saus
Saus

Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

champignonsaus
Saus

Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen