• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

door Anna Kaptein
in Saus
0
0
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote – Tutti frutti is een samenstelling van gedroogd fruit zoals gedroogde appels, gedroogde pruimen, gedroogde abrikozen en rozijnen.

Wanneer je gedroogd fruit, oftewel tutti frutti, gaat wellen en pocheren tot een saus noem je dat een compote. Deze tutti frutti compote kan je serveren als garnituur of saus bij een hoofdgerecht (bijvoorbeeld kip of kalkoen), als bijgerecht (net als appelmoes of stoofperen) of bij een dessert (bijvoorbeeld bij griesmeelpudding of flensjes).

Door het fruit te wellen en te pocheren krijg je heerlijk zachte tutti frutti. In onderstaand recept zijn twee verschillende bereidingswijzen uitgeschreven, die alleen aan het einde iets van elkaar afwijken. Bereidingswijze 1 is de klassieke methode waarbij het kookvocht wordt gebonden met aardappelzetmeel (gebruik nooit maïzena want dan wordt de saus troebel.) Deze variant is erg lekker bij desserts en als bijgerecht. Bij bereidingswijze 2 voor tutti frutti compote wordt deze aan het einde gepureerd met een staafmixer. Deze variant is erg lekker als saus bij hartige gerechten zoals kip, kalkoen of eend.

Tutti Frutti Compote

Porties: Een schaaltje vol
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 375 gram tutti frutti
  • kaneelstokje
  • vanillestokje
  • 1 kruidnagel
  • 3 cm geschilde gember in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • Optioneel: 2 eetlepels port of likeur
  • 600 ml water

Bereidingswijze van dit recept

Tutti Frutti Compote Bereidingswijze 1:

Laat de tutti frutti 1 nacht weken in water.
Halveer het vanillestokje en schraap het vanillemerg met een mespunt eruit en doe in een pannetje met de 500 ml water.
Breng het water samen met het gehalveerde vanillestokjes, het vanille merg, het kaneelstokje, de suiker en de gember aan de kook.
Voeg de geweekte tutti frutti toe en laat heel zachtjes 30 minuten doorkoken.
Schep de tutti frutti uit het vocht en bind het vocht af met het met koud water aangeroerde aardappelzetmeel, zodat er een saus ontstaat.
Voor een extra lekkere smaak kan er wat port of likeur aan de tutti frutti compote worden toegevoegd.
Giet het vocht door een zeef weer over de tutti frutti heen en serveer de tutti frutti compote.

Tutti Frutti Compote Bereidingswijze 2:

Laat de tutti frutti 1 nacht weken in water.
Halveer het vanillestokje en schraap het vanillemerg met een mespunt eruit en doe in een pannetje met de 500 ml water.
Breng het water samen met het gehalveerde vanillestokjes, het vanille merg, het kaneelstokje, de suiker en de gember aan de kook.
Voeg de geweekte tutti frutti toe en laat heel zachtjes 30 minuten doorkoken.
Haal het pannetje van het vuur. Verwijder de vanille stokjes, het kaneelstokje en de gember plakjes.
Schep ook 1/3 van de tutti frutti uit het vocht.
Pureer de rest van de tutti frutti met een staafmixer tot een gladde saus.
Voor een extra lekkere smaak kan er wat port of likeur aan de tutti frutti compote worden toegevoegd.
Voeg de uitgeschepte tutti frutti ook weer toe en serveer de tutti frutti compote.

Tags: Fruit - Zuidvruchten
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zoete ravioli
Nagerecht

Zoete ravioli met noten en gedroogde abrikozen

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Dadels
Kookschool

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

dadelchutney
Saus

Dadelchutney; Heerlijk bij een blokje kaas

Couscous met pompoen en halloumi
Hoofdgerecht

Couscous met pompoen en halloumi | Lekker vegetarisch

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen