• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

Super simpel maar toch een dagtaak

Connie Derks door Connie Derks
in Saus
0
0
tzatziki

Tzatziki – De yoghurtsaus uit Griekenland waar iedereen verzot op is.

Uit eten bij de Griek is niet compleet zonder dit heerlijk romige bijgerecht van Griekse yoghurt, komkommer olijfolie en niet te vergeten de knoflook. Behalve bij de maaltijd is dit ook een erg lekker alternatief voor bij de borrel. Je kunt tzatziki kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is eigenlijk zo gebeurd en zo veel lekkerder.

Dubbel dippen

Zet tzatziki ook gerust tijdens een feestje op tafel tussen de kommetjes met salades. Het is heerlijk met een stukje stokbrood, maar ook om komkommer, paprika of een stukje bleekselderij in deze saus te dippen. Dip echter maar 1 keer, dubbeldippen is not done. Vaak heeft degene die het doet het zelf niet in de gaten, maar het is echt niet hygiënisch om dit te doen. Je kunt wel je stukje brood of groente afbreken en dan dippen als je graag veel dip hebt, maar afbijten en weer dippen … nee dat kan niet!

Dip maar 1 keer, dubbeldippen is not done.

Bakje hartige yoghurt

Tzatziki is eigenlijk een bakje yoghurt wat op smaak is gebracht met komkommer, knoflook en olijfolie. Gebruik hiervoor de volle Griekse yoghurt van 10% de andere yoghurt is te slap het moet wel een beetje stevig zijn. Om de stevigheid te behouden wordt de geraspte komkommer een uurtje of meer weggezet met een beetje zout zodat alle overtollige vocht weg kan lopen. Het beste begin je s’ morgens met tzatziki maken door de komkommer te raspen en te mengen met zout. Je zet dit op een koele plek in een zeef met bakje eronder weg.

Tip: Meng de yoghurt in een ander bakje met de kruiden zodat deze al kunnen intrekken. Roer later op de dag de uitgelekte komkommer er nog door en zet het weer een paar uur terug. Het lijkt veel werk maar het zijn allemaal, maar heel simpele handelingen.

Smaken in laten trekken heeft nu eenmaal tijd nodig.

yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Komkommer

Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!

Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!

Tzatziki

Porties: een schaaltje vol
Bereidingstijd: 420 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 1 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een paar druppeltjes tabasco
  • een snufje suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de lekkerste tzatziki:

Snijd de komkommer doormidden en haal de zaadlijsten er met een lepeltje uit. Rasp de komkommer grof en meng deze met het zout. Doe de komkommer in een zeef en zet deze op een kom om het vocht op te vangen. Zet koel weg. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en rasp er de knoflook bij. Roer er ook de oregano en een drupje tabasco doorheen. Dek af en zet koel weg. Na ongeveer 4-5 uur mag de komkommer bij de yoghurt. Knijp er eerst nog zo veel mogelijk vocht uit voordat deze bij de yoghurt gaat. Roer goed door en voeg er de suiker en de olijfolie aan toe. Breng eventueel verder op smaak met nog wat zout en peper. Zet de tzatziki koel weg en laat nog een paar uurtjes staan zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Tafel lekker !!

Tags: GrieksZuivel
DeelPin208Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zelfgemaakte kruidenboter met stokbrood
Saus

Zelfgemaakte kruidenboter; Jouw keuze voor echte smaak

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Klassieke eiersaus voor asperges
Saus

Klassieke eiersaus voor asperges

Guacamole
Saus

Guacamole zelf maken is een fluitje van een cent

avocado dip
Saus

Avocado dip; Bij de borrel, op brood, of in een wrap

bearnaisesaus
Saus

Bearnaisesaus eenvoudig zelf maken

Uiensaus
Saus

Uiensaus voor bij vlees of vis

tutti frutti compote
Saus

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen