• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

Super simpel maar toch een dagtaak

door Connie Derks
in Saus
1
0
tzatziki

Tzatziki – De yoghurtsaus uit Griekenland waar iedereen verzot op is.

Uit eten bij de Griek is niet compleet zonder dit heerlijk romige bijgerecht van Griekse yoghurt, komkommer olijfolie en niet te vergeten de knoflook. Behalve bij de maaltijd is dit ook een erg lekker alternatief voor bij de borrel. Je kunt tzatziki kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is eigenlijk zo gebeurd en zo veel lekkerder.

Dubbel dippen

Zet tzatziki ook gerust tijdens een feestje op tafel tussen de kommetjes met salades. Het is heerlijk met een stukje stokbrood, maar ook om komkommer, paprika of een stukje bleekselderij in deze saus te dippen. Dip echter maar 1 keer, dubbeldippen is not done. Vaak heeft degene die het doet het zelf niet in de gaten, maar het is echt niet hygiënisch om dit te doen. Je kunt wel je stukje brood of groente afbreken en dan dippen als je graag veel dip hebt, maar afbijten en weer dippen … nee dat kan niet!

Dip maar 1 keer, dubbeldippen is not done.

Bakje hartige yoghurt

Tzatziki is eigenlijk een bakje yoghurt wat op smaak is gebracht met komkommer, knoflook en olijfolie. Gebruik hiervoor de volle Griekse yoghurt van 10% de andere yoghurt is te slap het moet wel een beetje stevig zijn. Om de stevigheid te behouden wordt de geraspte komkommer een uurtje of meer weggezet met een beetje zout zodat alle overtollige vocht weg kan lopen. Het beste begin je s’ morgens met tzatziki maken door de komkommer te raspen en te mengen met zout. Je zet dit op een koele plek in een zeef met bakje eronder weg.

Tip: Meng de yoghurt in een ander bakje met de kruiden zodat deze al kunnen intrekken. Roer later op de dag de uitgelekte komkommer er nog door en zet het weer een paar uur terug. Het lijkt veel werk maar het zijn allemaal, maar heel simpele handelingen.

Smaken in laten trekken heeft nu eenmaal tijd nodig.

yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Komkommer

Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!

Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!

Tzatziki

Porties: een schaaltje vol
Bereidingstijd: 420 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 1 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een paar druppeltjes tabasco
  • een snufje suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de lekkerste tzatziki:

Snijd de komkommer doormidden en haal de zaadlijsten er met een lepeltje uit. Rasp de komkommer grof en meng deze met het zout. Doe de komkommer in een zeef en zet deze op een kom om het vocht op te vangen. Zet koel weg. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en rasp er de knoflook bij. Roer er ook de oregano en een drupje tabasco doorheen. Dek af en zet koel weg. Na ongeveer 4-5 uur mag de komkommer bij de yoghurt. Knijp er eerst nog zo veel mogelijk vocht uit voordat deze bij de yoghurt gaat. Roer goed door en voeg er de suiker en de olijfolie aan toe. Breng eventueel verder op smaak met nog wat zout en peper. Zet de tzatziki koel weg en laat nog een paar uurtjes staan zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Tafel lekker !!

DeelPin278Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Raita
Saus

Raita; uit de Indiase keuken

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Kwark
Specials

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

chocoladebollen met slagroom
Gebak

Chocoladebollen met slagroom

Gegrilde aubergine met feta
Hapjes

Gegrilde aubergine met feta

chocoladepudding
Nagerecht

Chocoladepudding met echte chocolade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen