Rood fruitsaus. Aan het eind van de zomer sla ik wat extra aardbeien in om de winter mee door te komen. Even wassen en in handige porties in de vriezer. Altijd gemakkelijk voor een smoothie of saus voor op pannenkoeken of bij een nagerecht, zoals de ouderwets lekkere vanillepudding of ijs.
In de zomer maak je deze saus natuurlijk met fruit dat dan in het seizoen is.
Zaligzoete Rood fruitsaus
- 200 gram rood fruit, eventueel uit de vriezer (ontdooid)
- 1 eetlepel roomboter
- suiker, naar smaak
- halve theelepel citroensap (optioneel)
Verhit de boter in een kleine koekenpan. Voeg fruit toe. Groot fruit kun je in stukjes snijden. Voeg suiker en citroensap toe. Duw het fruit wat plat met een houten lepel. Als er genoeg vocht verdampt is, ben je klaar. Dit duurt zo’n 5 tot 10 minuten. Je kunt de rood fruitsaus pureren als je daarvan houdt.
Erg lekker. Simpel, eenvoudig en groot resultaat!