• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Saus

Zelf chilisaus maken |Heerlijk bij kip, vis of loempia’s

door Samantha
in Saus
0
0
chilisaus maken

Zelf chilisaus maken

Zelf chilisaus maken – Op de markt stoppen we vaak even bij dat kleine kraampje waar ze van die heerlijke Vietnamese loempia’s verkopen, wat deze loempia’s zoveel lekkerder maakt is de zoete iets pikante saus die er bij gegeven wordt. Niet alleen bij deze loempia’s is deze saus heerlijk, ook bij kip en gegrilde vis, als dipsaus bij gebakken of gefrituurde garnalen, bij lemper, als marinade en zo kan ik nog wel even door gaan met het noemen van mogelijkheden met deze saus. Tijd dus om de keuken in te duiken en te zorgen dat er voorlopig voldoende voorraad in de koelkast staat.

Zelf chilisaus maken

Recept  voor 200 ml saus

  • 25 ml azijn
  • sap van 1 citroen
  • 100 gram palmsuiker
  • 25 ml gembersiroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 eetlepel tapioca
  • 1 eetlepel water
  • 1/4 theelepel zeezout

In dit recept heb ik tapioca gebruikt als bindmiddel, tapioca is te koop bij de zogeheten toko, eventueel zou het vervangen kunnen worden door maizena hoewel maizena zijn bindkracht wat verliest door het zuur in deze saus. Andere voordelen van tapioca bij het gebruik in deze saus is dat het een glazig effect geeft en smaakloos is in tegenstelling tot maizena die echt een ondoorzichtig wittig resultaat geeft en wat melig smaakt.

Snijd de rode pepers doormidden en verwijder de zaadjes. Pel de knoflook en snijd deze, samen met de rode pepers, heel fijn. Maak een papje van de tapioca en het water en zet dit papje even apart.
Doe de fijn gesnede rode pepers, de knoflook samen met de overige ingrediënten ( het tapioca papje nog niet) in een pannetje. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur een aantal minuten doorkoken. Meng als laatste het tapioca papje door het mengsel en roer even flink door. Neem van het vuur en laat het afkoelen. De saus dikt tijdens het afkoelen nog iets verder in. Schenk het over in een goed afsluitbare pot of fles, op deze manier is deze saus nog maanden houdbaar, bewaar hem dan wel in de koelkast. Uiteraard kunt u ook direct gaan genieten van deze zelf gemaakte chilisaus.

Palmsuiker kan eventueel vervangen worden door bruine suiker.

Om de lichte versie van de saus te maken (zoals we hem kennen van bij de Vietnamese loempia op de markt) vervangt u de palmsuiker door fijne kristalsuiker en laat u de sojasaus achterwege.

Tags: Barbecue sauzenGroente - Vruchtgroenten - Rode peperOosterse keukenVis - Garnalen
DeelPin26Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Stoemp
Stamppot

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis

Bouillabaisse
Soep

Bouillabaisse zelf maken; proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op je bord

scampi pannetje
Visgerechten

Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas

Gamba's gesmoord in knoflook
Hapjes

Gamba’s gesmoord in knoflook

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen