Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas

1

Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas – Komen je vrienden eten? Vraag je dan wel eerst even af of ze allemaal van scampi’s houden. Als dat het geval is hebben we hier het ideale gerecht. Geweldige smaken en kort in de keuken staan. Serveer er voldoende brood bij want het is een feest om met een knapperig stukje brood het laatste restjes saus te verorberen.

Scampi pannetje met een saus van verse geitenkaas

Hoofdgerecht met brood voor 4 personen

  • 48 scampi’s
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 250 ml. room
  • 1 vers, jong geitenkaasje
  • 2 plakjes limoen (garnering
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • Gele en groen courgette, in slierten
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie

Snijd de courgette in linten met een spiralizer. Als je die niet hebt gebruik je gewoon een koksmes. Breng ruim water aan de kook en pocheer hierin de courgetteslierten maximaal 2 minuten. Giet direct af en spoel af met koud water.

Verhit wat olijfolie in een grote pan. Stoof hierin de uisnippers en de bosuitjes even aan.

Pel de scampi’s en ontdoe ze van het darmkanaal. Bak ze snel aan in het hete mengsel van uiten. Haal de scampi’s dan uit de pan en zet even apart.

Doe de verse geitenkaas bij de achtergebleven uien en voeg al roerend room en tomatenketchup toe. Breng pittig op smaak met cayennepeper en wat zout.

Ondertussen verhit je wat olijfolie in een andere pan. Stoof hierin de courgetteslierten even aan met wat peper en zout. Je hoeft ze alleen even warm te maken.

Doe de scampi’s in de roomsaus om ze nog even te verwarmen.

Leg een hoopje courgetteslierten op de borden. Daarop komt een rijkelijke portie scampi’s. Garneer met wat ringetjes van het groen van de bosui en stukjes limoen. Leg er hier en daar een stukje gerookte zalm bij. Serveer met knapperig brood.

Tafel lekker!

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in
  1. Gina Lim-joon zegt

    Receptjes zien er allemaal heel lekker uit en duidelijke uitleg.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.