Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Schelvisfilet met wijnsaus en een aardappel/worteltaartje

0 886

Heb jij wel eens schelvis  gegeten? Het is heerlijk en heel makkelijk klaar te maken. Maak er een lekker aardappel-worteltaartje bij. Ziet er geweldig uit en het is o zo simpel. Ook jij bent vanavond een keukenprinses als je deze overheerlijke schelvis op tafel zet!

Voor de vis:

  • 1 schelvisfilet per persoon
  • beetje bloem
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder mild

Voor de saus:

  • 25 g boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 glazen witte wijn
  • 20cl slagroom
  • 1 beker visbouillon
  • peper en zout toe naar smaak

Voor het wortel/aardappeltaartje:

  • bosje bospeen
  • pondje aardappels, geschild
  • olijfolie
  • roomboter
  • zout
  • nootmuskaat
  • peterselie
  • metalen kookring

Schil de aardappels, was ze en kook ze gaar met wat zout en stoom ze droog.  Zet gelijktijdig de geschilde en gewassen worteltjes op met wat zout en een schepje suiker. Kook de worteltjes beetgaar. Dep de schelvisfilets droog en wentel ze even in de bloem. Bestrooi met zout, peper en paprika. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en bak de vis aan beide kanten tot deze niet meer glazig is. Knijp de aardappelpuree door een pureeknijper of stamp alles goed fijn met een stamper. Voeg zout en nootmuskaat toe naar smaak. Roer er een klont roomboter door en voeg olijfolie toe tot de puree mooi zalfachtig van structuur is. Laat even rusten met de deksel op de pan.  Maak ondertussen de saus.  Neem een koekenpan en smelt de boter. Voeg de sjalotjes toe en bak ze tot ze glanzen. Voeg de wijn toe en laat deze al roerend (houten lepel) koken, totdat de helft is verdampt. Voeg de visbouillon toe en laat de saus nog wat indikken. Zet het vuur laag. Voeg de room toe en blijf de saus inkoken tot deze lekker dik wordt. Voeg peper en zout toe. Zeef de saus.

Zet de kookring op een bord. Doe er een laagje aardappelpuree in. Snijd een paar wortels in plakjes en doe een laagje wortels op de aardappelpuree. Herhaal dit en eindig met de puree. Haal de kookring voorzichtig weg. Garneer het taartje met een pluimpje peterselie. Leg de vis op het bord en schep er wat saus over. De rest van de worteltjes kun je er naast leggen. Bestrooi ze met wat peterselie.

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer