Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Schelvistartaar in een glaasje

Schelvistartaar in een glaasje – Wanneer je bezoek krijgt en je moet in de keuken staan, zorg ondertussen dan steeds dat je gasten een paar lekker hapjes krijgen. Ideaal is dan natuurlijk dat je die hapjes al van tevoren klaar kunt maken. Door te variëren met vlees, vis en groenten weet je zeker dat er voor elk wat wils tussen zit. Dit hapje met schelvis kun je prima klaarmaken voor je gasten komen. De vis verwerk je rauw, maar zal zacht garen door de citrusvruchten.

Schelvis

Schelvis behoort tot de kabeljauwachtigen en heeft net als kabeljauw vast visvlees, hoewel het iets zachter is van structuur. Schelvis is het hele jaar door tegen een matige tot interessante prijs verkrijgbaar. De beste aanvoertijd ligt tussen oktober en februari.

Schelvistartaar in een glaasje

Voor 6 tot 8 personen

  • 100 gram Schelvis
  • 80 gram Komkommer
  • 300 gram volle Kwark
  • 75 gram Foreleitjes
  • 1/2 rode Grapefruit
  • 1/2 Sinaasappel
  • 2 eetlepels gesnipperde Munt
  • 1/2 theelepel Citroenpeper
  • 2 sneden bruin Brood, in repen gesneden
  • Citroensap
  • Kervel
  • Zout

Laat in een oven van 70 graden gedurende één uur het gesneden brood drogen. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten en snijd ze brunoise. Meng de kwark met de komkommer, foreleitjes, het citroensap en breng op smaak met zout. Snijd de grapefruit en sinaasappel pel à vif (zonder witte vliezen) en snijd de partjes in blokjes. De schelvis wordt in kleine brunoise gesneden. Meng de vis samen met de stukjes sinaasappel, grapefruit en munt. Zet alles in de koelkast. Verdeel eerst de kwarkmassa onderaan in het glaasje om erna het schelvis mengsel erover te verdelen. Werk af met een takje kervel en gedroogde broodreepjes.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.