- 4 scholfilets van ± 125 gr (of meer)
- 1 el citroensap
- Zeezout en peper, versgemalen
- 1 sneetje oud witbrood, fijn verkruimeld
- 100 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 1 el dille, fijngehakt
- 1 dl vis- of tuinkruidenbouillon
Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een ovenschaal. Meng in een kom het broodkruim met de helft van de Parmezaanse kaas, de bosui, peterselie en dille. Meng er zout en peper naar smaak door. Verdeel ¾ deel van het kruidenmengsel over de scholfilets in de schaal. Leg de andere scholfilets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Schenk de vis- of kruidenbouillon op de bodem. Zet de schaal nu 10-12 minuten in een voorverwarmde oven en laat garen op 160 graden. Zo krijg je ook een lekkere, knapperige korst. Het oorspronkelijke recept was garen in de magnetron, maar doe dat niet. Dat is doodzonde van die lekkere vis. Lekker met aardappelpuree en roergebakken courgette, verse ratatouille of prei.
Tafel lekker !!