Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Schorseneren uit de oven

0 2.260

Schorseneren, een vergeten of een verwaarloosde groente? Het is even werk om deze stengels (keukenmeidenverdriet genoemd) schoon te maken, maar als je dan toch bezig bent, maak er een feestje van. Ken je ze nog niet? Dit is de ultieme start. Simpel, snel en basic!

  • 1 kilo schorseneren
  • 150 ml slagroom
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • zout en peper
  • azijn

Schil de schorseneren met een dunschiller in een bak met ruim koud water, gebruik eventueel handschoenen. Snijd de schoongemaakte schorseneren in stukken van circa 10 cm en leg ze meteen in een pan met schoon water en een scheutje azijn tegen verkleuren. Ververs het water eenmaal, voeg weer een scheutje azijn en wat zout toe en kook de schorseneren hierin in 15-20 minuten beetgaar. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden C. en meng in een maatbeker de slagroom met de kaas, zout en peper naar smaak. Laat de schorseneren na het koken in een vergiet goed uitlekken en leg ze in een ovenschaal. Schenk de kaasroom over de schorseneren en zet de ovenschaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More