Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Schouderkarbonade met gesmoorde groenten uit de oven

Ovenschotel van schouderkarbonade met volop verse groenten en aardappelen. Een voedzaam, gezond en vooral lekker gerecht voor een doordeweekse dag.

0 2.736

Schouderkarbonade met gesmoorde groenten uit de oven – Karbonade vinden we stiekem een beetje gewoontjes. Varkensvlees dat je serveert bij een bord bloemkool. Je moeder en je oma deden dat vroeger ook en dan vinden we het ineens een stuk minder lekker. Wat vroeger mocht mag nu niet meer. Wij willen vernieuwend bezig zijn in de keuken en het mag in niets meer lijken op die “goede” oude tijd. Toch is er wel een trend waarneembaar. We pakken namelijk wel weer terug naar de gewone ingrediënten. Diezelfde ingrediënten die oma en je moeder gebruikten. Groenten zijn weer hot, de aardappel komt weer vaker op tafel en met een iets andere bereiding en presentatie komen we weer steeds dichterbij bij die oude vertrouwde keuken. Zo ook in deze ovenschotel. Niets meer en niets minder dan een gewone maaltijd maar dan net even met dat kleine beetje van jezelf.


Schouderkarbonade met gesmoorde groenten uit de oven

Recept voor 4 personen

  • 4 schouderkarbonades
  • 3 uien
  • 3 wortels
  • 500 gram aardappels
  • 3 appels
  • 2 el olie
  • zout en peper
  • 2 tl. gedroogde marjolein
  • 500 ml. groentebouillon

Pel de uien en snijd in parten. Schrap de wortels en snijd ze in stukken. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Maak de appels schoon, snijd in vieren en verwijder de klokhuizen.

Dep de karbonades droog, verhit de olie in een grote braadslee. Braad de karbonades 2-3 minuten per kant krachtig aan. Breng de karbonades op smaak met zout en peper.

Verdeel de uien, wortels, aardappels en appels rond de karbonades. Breng het geheel op smaak met zout, peper en gedroogde marjolein. Laat het gerecht ca. 1 uur en 30 minuten smoren in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als je de mogelijkheid hebt met de overdeur op een kiertje.

Maak de bouillon ondertussen warm. Giet na 30 minuten oventijd de bouillon in de braadslede. Dek de laatste 30 minuten de braadslede af met aluminiumfolie.

Tafel Lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer