- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Scones met kaneel en suiker

Scones met kaneel en suiker: Je kent ze vast wel die driehoekige zoete broodjes met kaneel en suiker.  Met dit recept maak je ze in no time zelf.

Kaneel en suiker

Gebak met kaneel en suiker is erg populair. Denk maar eens aan de Hollandse appeltaart, bolussen, kaneelbroodjes, monkeybread, cinnamon swirl en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal erg lekker en niet echt moeilijk te maken maar de meest eenvoudige en supersnel te maken zijn deze scones met kaneel en suiker. Een ontbijt op zondag morgen met deze broodjes vers uit de oven, daar komen zelfs tieners hun bed voor uit!


Scones met kaneel en suiker

Rasp de boter op een grove rasp of snij deze in zeer kleine blokjes. Leg de boter in de vriezer zodat deze goed koud is bij het mengen. Zeef het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder boven een kom. Meng er het zout en de suiker doorheen. Klop de eieren met de melk los. Meng de kaneel met de greinsuiker. Doe de ijskoude boter en de melk bij het bloemmengsel en meng kort door. Voeg de helft van de kaneelsuiker toe en kneed zeer kort door. Kneed niet te lang het mag, nee moet zelfs een rommelig deeg zijn. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en duw het in een rechthoekige vorm van ongeveer 2 cm dik. Smeer de bovenkant in met een beetje melk en verdeel er de rest van de kaneelsuiker over. Snij de vorm met een scherp mes in rechthoeken en snij deze weer diagonaal door.  Hoe groot dat je de broodjes snijdt is geheel aan jou. Ik had de helft van het recept en sneed er kleintjes van. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat met een beetje tussenruimte, de broodjes zullen iets groter worden en het is niet de bedoeling dat ze aan elkaar gaan plakken. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de scones met kaneel en suiker in ongeveer 12-15 minuten mooi goudbruin en gaar.

Tafel lekker!