Sheftalia (Specialiteit uit Cyprus) – Tijdens mijn vakantie op Cyprus heb ik een aantal nieuwe gerechten leren kennen. En dit is er eentje van. Het is voor mij altijd een uitdaging om juist dat te bestellen wat ik nog nooit heb gegeten, soms valt het mee soms, valt het tegen. Dit is door de keuring heen gekomen en daarom heb ik het thuis weer gemaakt om het hier te kunnen delen.
Het oorspronkelijke gerecht is een worstje, maar omdat het hier een beetje lastig is om die te maken heb ik er balletjes van gemaakt.
Sheftalia (Specialiteit uit Cyprus)
- 500 gram gehakt, half om half
- 2 uien
- 2 el paneermeel
- 1/2 thl. kaneelpoeder
- klein bosje peterselie
- Peper & zout
Snijd de uien en de peterselie fijn, meng alle ingrediënten door elkaar en maak er 12 balletjes van.
Braadboter in de pan tot het bruist. De balletjes op een hoog vuur aanbraden en daarna op een klein vuurtje verder laten garen. Klein beetje water toevoegen, en nog een half uurtje laten sudderen.
Serveren:
Je kunt het gewoon als hoofdgerecht serveren maar ook als lunch in bijvoorbeeld een pitabroodje met bijvoorbeeld tomaten, komkommer, ui en peterselie.