Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sheperd’s pie met paprika en courgette

0 1.091

Dit is de (mijn) alternatieve Sheperd’s pie, maar dan wel voor de mensen die van lekker houden en een beetje van de zon natuurlijk. Hij is beslist niet klassiek zoals de Engelse want als je weinig trek hebt is die veel te machtig. Ik heb wat lopen experimenteren met de courgette’s die op moesten en daar is deze ovenschotel uit ontstaan. Ik moet zeggen dat de smaak verrassend is. Deze is iets lichter dan de klassieke, maar heeft eigenlijk veel meer smaak. Voor de ovenschotel liefhebbers die van zonnige mediterrane smaken houden probeer het zelf eens. Deze is beslist niet vet, hij was heerlijk op deze donkere, kille, herfstdag.

Sheperd’s pie met paprika en courgette 

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 grote ui (in snippers)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 450-500 gram courgette (2 stuks)
  • 2 theelepels zeezout
  • Zwarte peper uit de molen
  • Basilicum (verse, flink wat gesnipperd)
  • 1 theelepels tijm
  • 1 ei (geklutst)
  • 175-200 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

 

Flink wat aardappelpuree

  • 700 gram kruimige aardappels
  • Room of olijfolie
  • Zout, peper en ½ t nootmuskaat

Doe olijfolie in een koekenpan, verwarm, fruit de ui, de rode paprika en knoflook kort totdat het glazig is. Voeg dan de rundergehakt en courgette toe en roerbak zo’n 4 minuten totdat het gehakt zijn rode kleur heeft verloren. Breng dit mengel verder op smaak met de tijm, zout en peper en doe als laatste de basilicum er bij. Maak de aardappelpuree. Kook de aardappelen, als ze gaar zijn stamp ze dan fijn, maak romig met koksroom of beter olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Bewaar. Neem een ovenschaal, bestrijk de bodem met een klein beetje olijfolie en breng er dan een laagje aardappelpuree op aan. Doe er een laagje mengsel uit de koekenpan in, dan flink wat belegen geraspte kaas, voorts een 2e laag mengsel (totdat het op is), nog wat belegen kaas en dek het af met de rest van de aardappelpuree. Bestrijk dit met het ei-mengsel en 2 el Parmezaanse kaas. Zet hem nu in een voorverwarmde oven van 200 graden C. en bak hem in 15 minuten af totdat hij mooi warm en goudbruin is. Snij er dan punten uit, leg die op een bord en… Eet smakelijk !

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More