Ik ben niet het type om lang in de keuken te staan, maar wil wél lekker en gezond eten. Daarom maak ik regelmatig een groenteschotel uit de oven. Simpel en lekker! Je kan bijna alle groentes die je hebt liggen gebruiken bij dit recept.
Wat voorbeelden van groenten die je kan gebruiken:
– Courgette
– Ui
– Champignons
– Paprika
– Wortel
– Broccoli
– Tomaat
– Spruitjes
De groenten snij je in grove stukken en besprenkel je met balsamico azijn. Half uurtje in de oven op ongeveer 190 tot 200 graden en klaar! Let er wel op dat je de ‘hardere’ groenten (zoals wortel of broccoli) een minuut of 5 kookt voordat je ze in de oven stopt! Met wat pasta en kaas erover is het snel en makkelijk écht smullen!
Je kan eindeloos variëren met de groenten. Ook tijdens de seizoenen. Courgette niet meer verkrijgbaar in oktober? Gewoon de groente kiezen die in het seizoen verkrijgbaar zijn, en je kan dit het hele jaar door eten! Je kan ook met soorten kaas blijven variëren. Ik vind het zelf erg lekker met feta of geitenkaas. Maar ook wat geraspte kaas de laatste 5 minuten er overheen strooien. Ook zonder kaas en met wat knoflook en Italiaanse kruiden is het lekker. Of de pasta vervangen voor aardappels.
Kortom, een basisrecept waar je zelf gemakkelijk je eigen twist aan kan geven!