• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Pannenkoeken

Sinaasappelflensjes – verlangen naar Crêpes Suzette

door Redactie
in Pannenkoeken, Recepten
0
0
sinaasappelflensjes

Sinaasappelflensjes – verlangen naar Crêpes Suzette – Dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren, bewijst ook weer dit recept, waarbij ik me heb laten inspireren door de heerlijke crêpes Suzette. Crêpes Suzette zijn flensjes die met alcoholhoudende drank (meestal Grand Marnier) worden geflambeerd en geserveerd met een sausje van gecarameliseerde suikersiroop al dan niet aangevuld met drank. Soms met nog een bolletje ijs erbij. De overlevering wil dat het gerecht voor het eerst is gemaakt eind 19e eeuw door een leerling van Escoffier in het Café de Paris in Monaco, voor de toenmalige Britse koning Edward VII. Nadat de leerling het gerecht voor de koning had gepresenteerd en gezegd had dat hij het gerecht graag naar hem wilde vernoemen, zou de koning hebben gezegd dat hij liever had dat zijn tafelgenote, de actrice Suzette Reichenberg, die eer zou krijgen. En zo geschiedde. Even een zijsprong: voor wie denkt: Café de Paris? Nooit geweest, ken ik niet: dat is het casino van Monaco, bekend van meerdere James Bond films.

Goed, terug naar de flensjes. Er zijn drie redenen waarom je deze flensjes/dunne pannenkoekjes zou moeten proberen. Eén: ze zijn gewoon erg lekker. Ten tweede doen ze qua smaak denken aan crêpes Suzette, terwijl je niet met vuur in de weer hoeft. Tenslotte komen er geen melkproducten aan te pas, wat ze geschikt maakt voor mensen met een lactose-intolerantie.

Sinaasappelflensjes

Nodig voor 12 à 15 flensjes:

  • Sinaasappelflensjes - stapel250 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 2 el (of zakjes) vanillesuiker
  • 5 à 6 sinaasappels (goed voor +/- 5 dl. sinaasappelsap)
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 2 el sinaasappellikeur (zoals Grand Marnier, Cointreau of Mandarine Napoléon)
  • +/- 50 ml + 2 el zonnebloem- of arachideolie

Eventueel:

  • 1 el oranjebloesemwater

Voor het beslag zeef je de bloem om klontjes in het beslag te voorkomen, voeg je de gist toe, de vanillesuiker en het snufje zout. Dan pers je de sinaasappels uit en voegt het sap toe. Doe ook de eieren er doorheen en roer het beslag goed met een garde door. Voeg verder de drank toe, 2 eetlepels van de olie en eventueel het oranjebloesemwater. Laat liefst een uurtje staan afgedekt met plastic folie.

Oranjebloesemwater? Dat koop je bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt, maar ook de bio-winkel heeft deze heerlijke flesjes vaak in het assortiment.

Gebruik voor het bakken een niet te grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Zet het vuur halfhoog, vet de koekenpan in met een beetje olie (gebruik een kwastje, dan kun je de olie goed verspreiden) en bak de pannenkoeken één voor één gaar.  Is het beslag iets te dik? Voeg dan nog wat sinaasappelsap toe of gewoon wat water. Het beslag moet iets dikker dan karnemelk zijn, maar toch ook nog vrij vloeibaar, anders worden de pannenkoeken te dik.

Serveer de sinaasappelflensjes met poedersuiker is al lekker genoeg, maar ook basterd- of kaneelsuiker smaken er goed bij. Misschien wel met een bolletje vanilleijs!

Meer recepten met pannenkoeken vind je hier

DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Halloumi salade met vijgen
Salade

Halloumi salade met vijgen

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen